Ik heb nummers van de gevestigde orde 'geblokkeerd': Imran Khan

0
53

Voormalig premier van Pakistan, Imran Khan.

Voormalig premier van Pakistan, Imran Khan, heeft beweerd dat het establishment hem belt, maar hij heeft hun nummers geblokkeerd en zal met niemand spreken tot een datum voor de algemene verkiezingen worden aangekondigd, met het argument dat het laten vallen van een atoombom op het land beter zou zijn dan het hebben van “criminelen” aan het roer van de regering.

Khan, die vorige maand door een motie van wantrouwen uit de macht werd gestemd en de eerste premier van Pakistan werd die zonder pardon door het parlement werd afgezet, drong er bij de mensen op aan zich voor te bereiden op de 'historische mars' naar de federale hoofdstad en zei dat “er veel opties (zouden) openstaan ​​als mensen op straat komen”.

“Er komen berichten van de gevestigde orde, maar ik zal met niemand praten tenzij de datum van de volgende algemene verkiezingen bekend is gemaakt,” De krant Dawn citeerde Khan als vertellende verslaggevers op vrijdag.

Khan zei dat hij “hun nummers heeft geblokkeerd”.

https://images.indianexpress.com/2020/08 /1×1.png

Best of Express Premium

Premium

ExplainSpeaking: waarom de regering van India het bij het verkeerde eind heeft door te beweren dat de inflatie de ri…

Premium

Bhupinder Singh Hooda bij Idea Exchange: de enige uitweg is vechten voor …

Premium

Vistara zou kunnen fuseren met Air India , beslissing waarschijnlijk eind 2023

Premium

Expert legt uit: hoe u uzelf kunt beschermen tegen hittegerelateerde ziektenMeer premiumverhalen >>

Khan heeft herhaaldelijk gezegd dat de VS samenspanden met de toenmalige oppositieleiders om zijn regering omver te werpen.

Hij vroeg mensen die de “samenzwering” of ze zich geen zorgen maakten over de toekomst van Pakistan, meldde de nieuwszender Geo.

“Het was beter geweest om een ​​atoombom op Pakistan te gooien dan deze criminelen aan de macht te hebben,& #8221; zei hij.

De voorzitter van de Pakistaanse Tehreek-e-Insaf (PTI) zei dat hij had gehoord over de “samenzwering” in juni vorig jaar, maar helaas, “alle beslissingen” werden gemaakt om zijn regering te verzwakken – en het werd uiteindelijk ingepakt.

Khan zei dat zijn relatie met het establishment (het leger) goed was tot de laatste dag van zijn regering, maar er waren twee kwesties waarover ze zag het niet eens.

De voormalige premier zei “krachtige wijken” wilde dat Usman Buzdar werd verwijderd als de eerste minister van de provincie Punjab, maar hij zou hen vertellen dat er “meer corruptie en bestuurskwesties waren in Sindh”.

Het tweede meningsverschil met het establishment was voorbij de toenmalige spionagemeester van het land, luitenant-generaal Faiz Hameed.

“Ik kon niet eens denken dat corruptie geen probleem was voor "machtige kwartalen" en ze zouden deze criminelen aan het land opleggen, maar helaas is dat gebeurd', zei de 69-jarige cricketspeler die politicus werd.

Eerder deed Khan een gesluierde opgraving bij het machtige leger omdat het de cruciale motie van wantrouwen die de oppositie tegen hem had ingediend een succes had laten worden. #8217's fragiele economische herstel zou in een 'neerslag' terechtkomen.

Khan ging naar sociale media nadat de Pakistaanse roepie bleef depreciëren en bereikte Rs 193 ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de laagste in de geschiedenis van het land.

Hij zei dat de “geïmporteerde regering” niets deed terwijl de markt wachtte op actie.

Sinds zijn afzetting geeft hij de VS de schuld voor samenzwering tegen zijn regering – een standpunt dat de zittende regering van premier Shehbaz Sharif heeft weerlegd.

De staatsinstellingen zoals de rechterlijke macht en het leger zijn zwaar bekritiseerd door pro-Khan-aanhangers sinds hun leider werd afgezet van de macht door een motie van wantrouwen.

Sindsdien hield Khan verschillende openbare bijeenkomsten in di verschillende steden, die de nieuwe regering bestempelen als 'verraders en corrupte heersers', zogenaamd opgelegd in opdracht van de VS.