Ford F-150 Lightning-priser överstiger 145 000 USD när återförsäljare bryter mot reglerna

0
109
Ford

Nu när den helt nya ellastbilen Ford F-150 Lightning officiellt har lanserats och är på väg till köpare, börjar vi se löjliga prissänkningar och återförsäljarpåslag. Faktum är att en återförsäljare i Kalifornien begär över 145 000 $ för Lightning EV.

Elfordon är en het handelsvara på sistone, och det är särskilt sant när det kommer till elektriska lastbilar. Vi har sett ovanligt höga priser på Rivian R1T och GM Hummer EV. Det var dock försäljning från tredje part.

Tyvärr planerar utvalda Ford-återförsäljare att bryta mot reglerna och riktlinjerna som fastställts av Ford Motor Company och lägga till uppemot 50 % påslag på F-150 Lightning. Som du kan se från bilden nedan är en exklusiv F-150 Lightning Platinum som säljs för cirka 91 000 USD (med extrafunktioner) listad för 145 309 USD. Brutto.

Ford Återförsäljare

Det här är inte första gången vi har sett galna återförsäljarmärkningar för populära fordon, och Ford upplevde något liknande med Mustang Mach-E. När F-150 Lightning förbeställningar öppnade såg vi återförsäljare begära $30 000 extra. När den nyheten väl dök upp, utfärdade Ford ett offentligt uttalande som sa att om återförsäljare höjer priserna kommer de att förlora sina F-150-lagertilldelningar.

Om en återförsäljare tar för mycket betalt för fordonen kommer Ford att sluta skicka nya F-150 Lightning EVs till återförsäljaren. Dessutom kommer företaget att utfärda böter på 25 000 USD för alla butiker som säljer ett demofordon.

RELATERAT7 fantastiska Ford F-150 Lightning Electric Truck-funktioner

Tyvärr ser det inte ut som att dessa hot eller uttalanden kommer att hindra återförsäljare från att dra fördel av hypen och det låga lagret. En återförsäljare i Kalifornien har tre F-150 Lightning-modeller till salu, varav två når $130 000 och en annan kostar över $145 000.

Med tanke på de låga lagersiffrorna antar jag att återförsäljarna vet att de vann& #8217;inte har för många att sälja, så de planerar att tjäna så mycket pengar som möjligt på varje fordon. Som sagt, det kan visa sig vara ett dåligt beslut senare i år eftersom Ford ökar produktionen.

Om du är intresserad av att köpa den nya Ford F-150 Lightning EV, se till att du hittar en pålitlig och ansedd återförsäljare som inte kommer att prissätta dig hela vägen till banken.

via InsideEVs