Ford F-150 Lightning-prijzen overschrijden $ 145K omdat dealers de regels overtreden

0
44
Ford

Nu de geheel nieuwe elektrische Ford F-150 Lightning-truck officieel is gelanceerd en onderweg is naar kopers, beginnen we belachelijke prijsopdrijvingen en dealermarkeringen te zien. Eén dealer in Californië vraagt ​​zelfs meer dan $ 145.000 voor de Lightning EV.

Elektrische voertuigen zijn de laatste tijd een hot item, en dat geldt vooral als het gaat om elektrische vrachtwagens. We hebben ongewoon hoge Rivian R1T- en GM Hummer EV-prijzen gezien. Dit waren echter verkopen door derden.

Helaas zijn bepaalde Ford-dealers van plan om de regels en richtlijnen van Ford Motor Company te overtreden en een toeslag van meer dan 50% op de F-150 Lightning toe te voegen. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, wordt een high-end F-150 Lightning Platinum die voor ongeveer $ 91.000 (met extra's) wordt verkocht, vermeld voor $ 145.309. Bruto.

Ford Dealer

Dit is niet de eerste keer dat we waanzinnige dealermarkeringen voor populaire voertuigen hebben gezien, en Ford heeft iets soortgelijks meegemaakt met de Mustang Mach-E. Toen de pre-orders van de F-150 Lightning werden geopend, zagen we dat dealers $ 30.000 extra vroegen. Toen dat nieuws eenmaal naar buiten kwam, gaf Ford een openbare verklaring uit waarin stond dat als dealers prijzen verhogen, ze hun F-150-voorraadtoewijzingen kwijtraken.

Als een dealer teveel rekent voor de voertuigen, stopt Ford met het sturen van nieuwe F-150 Lightning EV's naar de dealer. Bovendien zal het bedrijf boetes van $ 25.000 opleggen voor elke winkel die een demovoertuig verkoopt.

GERELATEERD7 geweldige kenmerken van de Ford F-150 Lightning elektrische vrachtwagen

Helaas ziet het er niet naar uit dat deze bedreigingen of uitspraken dealers ervan zullen weerhouden te profiteren van de hype en de lage voorraad. Eén dealer in Californië heeft drie F-150 Lightning-modellen te koop, waarvan er twee de $130k bereikten en een andere die meer dan $ 145.000 kostte.

Gezien de lage voorraadaantallen, ga ik ervan uit dat dealers weten dat ze hebben gewonnen& #8217; er zijn er niet te veel om te verkopen, dus ze zijn van plan om zoveel mogelijk geld uit elk voertuig te halen. Dat gezegd hebbende, zou het later dit jaar een slechte beslissing kunnen blijken te zijn, aangezien Ford de productie opvoert.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van de nieuwe Ford F-150 Lightning EV, zorg er dan voor dat u een betrouwbare en gerenommeerde dealer die u niet helemaal naar de bank zal kosten.

via InsideEVs