Flera länder kräver svar om diskade Eurovisionröster

0
51

Flera länder har gått ut och ifrågasatt varför arrangören bakom lördagens final i Eurovision Song Contest, EBU, valde att diskvalificera deras juryröster, rapporterar DN. Enligt EBU upptäcktes misstänkt röstfusk i semifinalen, vilket ledde till att poängen från sex länder avgjordes utifrån resultatet i länder med liknande röstningsmönster. Det har inte offentliggjorts vilka länder det handlar om, men flera länder, däribland Rumänien, Azerbajdzjan och Gerogien, har gått ut med att deras röster blev felaktiga. Enligt Rumäniens tv-bolag TVR skulle deras tolvpoäng egentligen ha gå till Moldavien, men gick istället till Ukraina. Både Azerbajdzjan och Georgien uppger att deras tolvpoängare skulle ha gått till Ukraina, inte till Storbritannien, skriver DN.