Delhi Konfidentiellt: Att sätta en gräns

0
127

Kongresspresident Sonia Gandhi

Sätta en gräns

Inkluderandet av vissa ledare och uteslutning av många vid kongressens Chintan Shivir har lett till mycket halsbränna. Och några av ledarna privat hävdar att övningen gjordes på ett godtyckligt sätt. Ingen av ministrarna från de kongressstyrda delstaterna Rajasthan och Chhattisgarh, och från Maharashtra och Jharkhand, där de delar makten med allianspartners, har bjudits in. Det var inte heller arbetande presidenter för statliga enheter. Många av talespersonerna, som också ska formulera partiets linje, var inte inbjudna. Men många blev förvånade över att se Kanhaiya Kumar och oberoende MLA från Gujarat Jignesh Mevani på plats. Båda har ingen position i partiet. Faktum är att i sitt invigningstal erkände kongressens president Sonia Gandhi att många ledare ville vara på Shivir men att partiet var tvunget att begränsa deltagandet av olika anledningar. Hon sa att hon var säker på att de skulle förstå att att inte vara i Udaipur inte på något sätt devalverar den roll de spelar i organisationen.

Hotel Fracas

< p>DEN BJP-LEDDA Tripura-regeringen blev röd i ansiktet på fredagen efter att en bråk bröt ut över påstått misskötsel från den äldre sonen till en högre statsminister med besökande medlemmar av en parlamentarisk kommitté. Enligt ett ögonvittne hamnade ministerns son – en tjänstebärare av en delstatlig BJP-flygel – påstås under påverkan av alkohol i ett gräl med en senior kongressledamot på ett femstjärnigt hotell där delegationen bodde. Därefter begärde kommitténs ordförande ingripande av hotellets privata säkerhetsvakter, som eskorterade ut ministerns son. Medan vänstern och kongressen inte tog upp frågan med mycket kraft, krävde den lokala Trinamool kongressenheten åtgärder mot honom.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Indiens vinst i Thomas Cup är oväntad, men hjärtvärmande

Premium

SGPC:s resolution från 1946 om “Sikh-staten”: Vad Simranjit Singh Mann missade

Premium

I Khargone, en berättelse om två PMAY-hus: ett bulldozerat, det andra vandaliserad b…

Premium

Chintan Shivir slutar i dag: Hindutva-debatt i Cong, partyducks hard talk…Fler premiumhistorier >>

Deadline

Erfarenhet av att centrumet upprepade gånger misslyckats med att hålla den utlovade tidsfristen för att lämna in svar på en framställning om att söka minoriteters rättigheter för hinduer fortfarande på nytt, säger högsta domstolens domare S K Kaul gjorde det till en punkt på fredagen att råda generaladvokaten Tushar Mehta att tänka på hur mycket tid han skulle behöva för att lämna in emissionen i en plädering som utmanar J&K-avgränsningsövningen. Inledningsvis begärde SG fyra veckor, till vilket justitieråd Kaul sa: “Du vet att i min domstol betyder fyra veckor 28 dagar. Så du tar mer tid men inom den tiden måste du svara… Båda sidor måste hålla sig till tidslinjen. Det här är något jag följer viss disciplin på.” SG begärde sedan sex veckor, vilket domstolen medgav. Centrets dröjsmål med att svara i ärendet med hinduiska minoriteter, som hade varit anhängigt sedan 2020, hade irriterat domstolen så mycket att den den 31 januari ålade den en kostnad på 7 500 Rs.