Delhi: ABVP om te protesteren buiten Ramanujan College over betalende spoedcursus op CUET

0
49

"Het toestaan ​​van het door de overheid gefinancierde instituut om het college commercieel te gebruiken voor persoonlijk gewin door Rs 12.000 in rekening te brengen voor een spoedcursus gerelateerd aan CUET is een schending van de rechten van de studenten die de ABVP sterk bekritiseert," Dat zei ABVP-leider Akshit Dahiya. (Representatieve/Express Foto door Ganesh Shirsekhar)

De Akhil Bharatiya Vidyarthi Parishad (ABVP) gaat zaterdag protesteren buiten het Ramanujan College in Delhi tegen de aankondiging van de lancering van een “spoedcursus” op de Common University Entrance Test ( CUET). Geconfronteerd met een terugslag voor de niet-restitueerbare vergoeding van Rs 12.000 die het in rekening bracht, annuleerde het college vrijdag de cursus. Het protest vindt plaats om 12.00 uur buiten het schoolgebouw.

“Het toestaan ​​van het door de overheid gefinancierde instituut om het college commercieel te gebruiken voor persoonlijk gewin door Rs 12.000 in rekening te brengen voor een spoedcursus (coaching) gerelateerd aan CUET is een schending van de rechten van de studenten die de Akhil Bharatiya Vidyarthi Parishad sterk bekritiseert, ” Voormalige DU-studenten’ Union (DUSU) President en ABVP-leider Akshit Dahiya zei.

“Terwijl ABVP-activisten studenten gratis voorbereiden op CUET, is het triest dat Ramanujan College coaching geeft aan een door de overheid gefinancierd instituut door duizenden roepies van de studenten te nemen,” zei hij.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Principaal SP Aggarwal en JL Gupta, lid van de rechtbank van DU, zaten in de adviesraad voor de cursus die zou worden gehouden van 1-30 juni.

Best of Express Premium

Premium

De overwinning van de Thomas Cup in India is onverwacht, maar hartverwarmendPremium

De resolutie van de SGPC uit 1946 over de 'Sikh-staat': wat Simranjit Singh Mann heeft gemist Premium

In Khargone, een verhaal over twee PMAY-huizen: de ene platgewalst, de andere verni…

Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong , party ducks hard talk… Meer Premium Stories >>

Na kritiek te hebben gehad op het starten van “coachinglessen die de kansarmen van zich zouden vervreemden”, vertelde Aggarwal Friday aan de Indian Express, “Trainen gebeurt niet gratis. De overheid geeft daar geen geld voor, dus je moet iets in rekening brengen. Onze studenten eisten dat we CUET-training gaven omdat het voor de eerste keer gebeurde. Dus ons team deed het. Nu is er een controverse omdat iedereen een agenda heeft. Dus hebben we het ingetrokken.”

Hij had getracht de vergoeding van Rs 12.000 te rechtvaardigen door te zeggen dat de kosten van studiemateriaal dat aan de studenten moet worden gegeven ongeveer Rs 7.000-Rs 8.000 kost.