Daglig orientering: Hva førte til riving av hus bygget under statsminister Awas Yojana i Khargone; Kongressen diskuterer drastiske endringer ved Chintan Shivir

0
51

Toppnyheter 14. mai 2022.

God morgen,

Stor historie 

En måned siden Hasina Fakhroos hus, bygget under statsminister Awas Yojna (Urban), ble revet i Khargone, avslører ikke påstandene om “rettmessig prosedyre” det som utspilte seg på bakken,< b> en etterforskning av The Indian Express. Det viser at Hasinas hus ble geomerket fem ganger i henhold til PMAY-retningslinjene; bildene ble lastet opp på alle viktige stadier av konstruksjonen, to av dem viste mottakeren (hun og sønnen hennes) som sto ved døren. Bankdokumenter viser at Rs 2,5 lakh ble betalt, i rater, til Hasinas bankkonto med jevne mellomrom over ett år.

Bare i Express

Beste fra Express Premium

Premium

Indias Thomas Cup-seier er uventet, men hjertevarmende

Premium

SGPCs resolusjon fra 1946 om 'Sikh-staten': Hva Simranjit Singh Mann gikk glipp avPremium

I Khargone, en fortelling om to PMAY-hus: ett bulldosert, et annet vandalisert b…

Premium

Chintan Shivir avsluttes i dag: Hindutva-debatt i Cong, party ducks hard talk…Flere Premium-historier >>

Air India kan ha blitt solgt til Tata Group, men i det minste, i ett aspekt, ser det ut til at desinvesteringen ikke er fullført – oppgradering av seter og “spesiell håndtering” av en offentlig tjenestemann. Registreringer gjennomgått av The Indian Express viser at Rajiv Bansal, sekretær, Ministry of Civil Aviation, som dro til USA 7. mai på en personlig reise med sin kone Aparna Bansal kjøpte Air India Economy Class-billetter til en pris som var billigere enn andre passasjerer på deres bestillingsdatoer. Etter ombordstigning ble sitteplassene deres oppgradert til Business Class.

Fra forsiden 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I en av de verste branntragediene i hovedstadens nyere historie døde minst 27 menneskerinne i en fire-etasjes kommersiell bygning nær Mundka T-banestasjon, i Ytre Delhi, fredag. Med brannslukking og redningsaksjoner på til sent fredag ​​kveld, fryktet tjenestemenn at bompengene kunne øke.

Ekstraordinære situasjoner krever ekstraordinære tiltak, sa kongresspresident Sonia Gandhi fredag, indikerte at partiet planlegger å rulle ut noen drastiske endringer i organisasjonsoppsettet. “Enhver organisasjon, ikke bare for å være i live, men for å stige fremover, vil måtte gjøre endringer i den fra tid til annen,” sa hun i åpningstalen på den tre dager lange Chintan Shivir i Udaipur.

I mellomtiden avfyrte politiet tåregassgranaterå spre demonstranter som marsjerte mot Srinagar-flyplassen på fredag ​​over drapet på en Kashmiri Pandit-regjeringsansatt av mistenkte militante selv mens protester fra samfunnet fortsatte i Sheikhpora-området i Budgam i Kashmir sentrum hvor angrepet fant sted. Offeret, Rahul Bhat, ble skutt inne på Chadoora Tehsil-kontoret torsdag kveld.

Må lese 

Shamika Ravi skriverom kontroversen over Indias Covid-dødstall og hva vi kan lære av det: “Pandemien har gitt et vindu med mulighet til å investere tungt i å bygge en robust og pålitelig infrastruktur som samler inn tidsriktige data om viktig statistikk, som fødsler, dødsfall og migrasjoner . Dette bør være et prosjekt av nasjonal betydning og anses som en presserende prioritet som krever fullstendig samarbeid mellom sentrale og statlige myndigheter. En slik infrastruktur vil bli hjørnesteinen i folkehelsen i India.»

Allahabad High Court avviste en begjæring som søkte retning for å åpne de forseglede dørene inne i Taj Mahal og utnevnelsen av en “komité for å finne fakta for å studere og publisere den virkelige historien” til monumentet. Men embetsmenn fra Archaeological Survey of India  som har sett de såkalte “22 rommene” i kjelleren til Taj Mahal sier at de egentlig ikke er rom, snarere en lang buet korridor langs hvilken dører ble festet slik at plass kan utnyttes bedre.

Shubhra Gupta-anmeldelserRanveer Singh-Shalini Pandey-filmen 'Jayeshbhai Jordaar': “Intensjonene i 'Jayeshbhai Jordaar' kan ha vært edle, men filmen kommer ut som en babling av karakterer som flakser rundt i et plot som får deg til å bite tennene sammen. Tenk deg å ha en film som har en hovedperson som er ansvarlig for døden til flere ufødte barn, uten at gjerningen etterlater et merkbart arr på sjelen hans: han bare kaster det ut i en linje, feller en tåre, og det er slutten på det.»

Og til slutt 

De gravde så dypt hver for seg på sine stille, personlige reiser og andre ganger støyende sammen på treningsbaner, at til slutt Det indiske laget fant dybden til å vinne sin første Thomas Cup-medalje. Den gylne generasjonen av mannlige skyttere – hvorav noen først gikk til internasjonale domstoler for et tiår siden – løftet indisk badminton til det ultimate riket av skyttelkongelighet torsdag, medalje i det prestisjetunge lagmesterskapet, og klarte Malaysia 3-2 i en spennende kvartfinalekamp i Bangkok.

Til i morgen,
Rahel Philipose