Covid-19 en “stor uro” som har rammet Nord-Korea siden grunnleggelsen, sier Kim Jong Un

0
47

Nord-Korea-leder Kim Jong Un (File)

Nord-Koreas leder Kim Jong Un sa lørdag at spredningen av Covid-19 hadde satt landet i ' 8220;stor uro” og ba om en total kamp for å overvinne epidemien, mens 21 nye dødsfall ble rapportert for en dag tidligere blant personer med feber.

Nord-Korea ga en enestående innrømmelse av sitt første Covid-utbrudd denne uken, etter å ha hevdet ingen infeksjoner i mer enn to år siden starten av pandemien, men det var ingen tegn på at en streng test- eller behandlingskampanje var i gang.

< p>Gitt Nord-Koreas begrensede testmuligheter, representerer tallene som er frigitt sannsynligvis en liten brøkdel av totale infeksjoner, noe som kan føre til tusenvis av dødsfall i ett av bare to land uten en Covid-vaksinasjonskampanje, ifølge eksperter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Landets regjerende Arbeidere’ Partiet møttes til et krisemøte og hørte rapporter om at rundt 280 810 mennesker ble behandlet og 27 totale dødsfall siden det ble rapportert om feber av uidentifisert opprinnelse som startet i slutten av april, sa nyhetsbyrået KCNA.

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir avsluttes i dag: Hindutva-debatt i Cong, party ducks hard talk…

Premium

Forklart: Hvorfor utestenge av hveteeksporten er et knefall, rammer bønder en…

Premium

Rajapaksas hånd

Premium

Til tross for sin vaklende politiske fremtid, forblir Rahul Gandhi massemedienes dar…Flere Premium-historier >>

“Spredningen av den ondartede epidemien er en stor uro som har rammet landet vårt siden grunnleggelsen,” Det statlige nyhetsbyrået KCNA siterte Kim som fortalte møtet. “Men hvis vi ikke mister fokus i implementeringen av epidemipolitikk og opprettholder sterk organisasjonsmakt og kontroll basert på ensidig enhet mellom partiet og folket og styrker vår epidemikamp, ​​kan vi mer enn overvinne krisen .”

Statlige medier sa ikke om de nye dødsfallene skyldtes Covid. KCNA sa fredag ​​at ett dødsfall var bekreftet å skyldes Omicron-varianten av koronaviruset.

Møtet hørte en rapport fra epidemikontrolltjenestemenn om at “i de fleste tilfeller var menneskelige ofre forårsaket av uaktsomhet inkludert overdose av stoff på grunn av manglende kunnskap om behandlingsmetoder”, sa KCNA.

Siden slutten av april har 524.440 mennesker vist tegn på feber, inkludert 174.440 nye tilfeller på fredag, sa KCNA. Rundt 243 630 har blitt behandlet, men KCNA har ikke sagt hvor mange personer som har blitt testet eller bekreftet det totale antallet Covid-tilfeller.

Nord-Korea har testet rundt 1400 mennesker i uken, ifølge Harvard Medical School&#8217 ;s Kee Park som har jobbet med helseprosjekter i landet, ikke på langt nær nok til å kartlegge de hundretusenvis av mennesker med symptomer.

Leder Kim sa at helsekrisen var forårsaket av inkompetanse og uansvarlighet av partiorganisasjoner i deres anti-epidemirespons, men overføringen var ikke ukontrollerbar og landet må ha tro på sin kamp for å overvinne krisen på kortest mulig tid, sa KCNA.

Han tilbød seg å gjøre sin del ved å donere medisinsk utstyr, som hadde blitt holdt i husholdningen hans, for å bli brukt av familier som opplever spesielle vanskeligheter, sa KCNA.

Kim sa også at helsetjenestemenn må lære av erfaringene fra andre avanserte land, inkludert Kinas acplis hjelper til med å bekjempe epidemien, sa KCNA.