'Conversations With Friends' voelt als een hart tot hart met BFF's

0
55

Een still uit 'Conversations With Friends'

Heb je vrienden met wie je praat? Zoals, echt, echt gesprekken voeren met? Het soort vrienden dat je emotionele temperatuur in één oogopslag kan voelen en je vergeven, zelfs als je een totale klootzak bent geweest? Want dat is waar diepe vriendschap over gaat: sterk en voedzaam genoeg om scheuren te verpletteren, of draadjes op te pakken waar ze waren gebleven.

LEES OOK |De wonderen van een juffrouw

Sally Rooney's debuut roman, Conversations With Friends (2017) bracht me terug naar een tijd waarin ik woonruimte deelde met studievrienden, en de lessen die we overdag volgden, leken bijna een aanvulling op het opgroeien dat ernaast gebeurde. Kortstondige romances, stints in de bibliotheek, sparren met vrienden, zorgen over de toekomst, vergezeld van intense, lange gesprekken die nooit eindigden, alleen maar een pauze nemen voordat we terug naar elkaar cirkelden.

De geweldige televisieversie van Rooney's Normal People (2018), over hormonale middelbare scholieren die op zoek zijn naar hun groove, geserveerd met kanten van hectische seks, kwam in 2020, tijdens de eerste lockdown. Hetzelfde creatieve team (regisseur Lenny Abrahamson en co-schrijver Alice Birch) is opnieuw samengekomen voor Conversations With Friends, wat ons een viertal in Dublin geeft, twee jonge vrouwen, vrienden uit hun kleutertijd, die betrokken raken bij een ouder echtpaar dat maken deel uit van de verfijnde, artistieke kringen van de stad.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Een still uit ‘Conversations With Friends’

Voor een paar van de eerste afleveringen (er zijn er 12 in deze miniserie, gestreamd op Hulu en later deze maand beschikbaar in India op Lionsgate Play), betrapte ik mezelf erop dat ik rusteloos werd.

Best of Express Premium

Premium

Vistara zou kunnen fuseren met Air India, beslissing waarschijnlijk tegen eind 2023

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/covid-8.jpg?resize=450,250" />Premium

Om Covid aan te pakken, lessen uit de voorbereiding op overstromingen

Premium

In een VN-schandaal van $60 miljoen, een investering van $2,5 miljoen in woningen in Goa — en…

Premium

India's Thomas Cup-overwinning is onverwacht, maar hart- opwarmingMeer Premium Stories >>

Frances (Alison Oliver) en Bobbi (Sasha Lane) die scherpe coupletten voorlezen tijdens open-mic-sessies beginnen als een boeiend paar. En dan, als ze verstrikt raken in het wankele koppel van de Conways, Nick (Joe Alwyn) en Melissa (Jemima Kirke), beginnen de dingen te verslappen. Het helpt niet dat Frances, door wiens stem we worden geleid in het boek en de serie, vervelend overkomt, tenminste om mee te beginnen, met haar eeuwige air van sociale onhandigheid, en haar vermogen om constant in grijze gebieden te waden, bedekt door een vreemde passiviteit die doorbreekt in nog meer misplaatste agressie.

LEES OOK |De Deens-Noorse auteur Joachim Trier's nieuwste film The Worst Person in the World is een wrange, weemoedige, hartverscheurende ode aan de moderne liefde

Maar gaandeweg slaagt Oliver erin een echt meisje te creëren dat haar hart op haar draagt mouw en het maakt niet uit wie het weet. Frances is perfect voor het zwakste personage van de serie, Nick, wiens eigen onverklaarbare verdediging op gespannen voet staat met zijn aantrekkelijkheid. De lichtgevende Bobbi is lieftallig, bereid haar veroordelende houding ten opzichte van mensen te temperen, net als de zeer sluwe Melissa wiens vertrouwen op het scherp van de snede rust: ze begrijpt intellectueel dat haar man het recht heeft om af te dwalen, misschien als reactie op haar eigen korte geflirt, maar emotioneel is het allemaal moeilijker.

Net als bij je BFF's, keer je steeds terug naar Conversations With Friends, wat het beste werkt wanneer het het rotsachtige terrein bewoont dat wordt bewoond door goede vrienden , terwijl ze zich een weg banen langs occasionele mokken en diepere pijn, en cyclische aanvallen van irritatie en genegenheid. Zoals normale mensen dat doen.