CGBSE 10e, 12e Resultaat 2022 verklaard: Meisjes overtreffen jongens; slagingspercentage lager dan 2020

0
59

De resultaten zijn bekend gemaakt door de minister van Onderwijs, Premsai Singh Tekam, van de staat. (Representatieve afbeelding)

Het Chhattisgarh-bestuur CGBSE heeft vandaag, d.w.z. 14 mei 2022 (zaterdag), de klasse 10, 12-resultaten voor het jaar 2022 bekendgemaakt. De uitslag werd bekend gemaakt via een persconferentie die zaterdag om 12.00 uur begon. De resultaten werden bekendgemaakt door de staatsminister van Onderwijs Premsai Singh Tekam. Studenten die verschenen voor de examens van klas 10, 12 kunnen nu hun resultaten hun resultaten controleren door de officiële CGBSE-website te bezoeken – cgbse.nic.in.

Dit jaar werden er examens gehouden na een jaar omdat er in 2021 geen offline examens werden afgenomen. Het slagingspercentage is dit jaar lager dan het slagingspercentage van 2020 aangezien 74,23 procent van de studenten de klas 10-examens heeft gehaald en 79,30 procent is geslaagd voor de klasse 12 examens.

Lees | CGBSE Chhattisgarh board Klasse 10,12 resultaten 2022 verklaard: Hoe

Klasse 10 resultaat

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dit jaar hebben Suman Patel uit Raigarh en Sonali Bala uit Kanker de examens van klas 10 overtroffen met 98,67 procent. Inmiddels is de tweede positie behaald door zes studenten met een score van 98,17 procent; deze studenten zijn Ashifa Shah uit Kawardha, Damini Verma uit Rajnandgaon, Jay Prakash uit Bilaspur, Muskan Agarwal uit Raigarh, Kahef Anjum en Kamlesh Sarkar uit Kanker.

Best of Express Premium< /h3>Premium

India's Thomas Cup-overwinning is onverwacht, maar hartverwarmend

Premium

De resolutie van SGPC uit 1946 over de 'Sikh-staat': wat Simranjit Singh Mann heeft gemist

Premium

In Khargone, een verhaal over twee PMAY-huizen: de ene platgewalst, de andere vernield b…Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk… Meer Premium Stories >&gt ;

In totaal hebben 71 studenten dit jaar de top 10 bereikt. Het slagingspercentage voor de examens van klas 10 van dit jaar is 74,23 procent, waarbij meisjes beter presteerden dan jongens, aangezien 78,84 procent meisjes de examens haalden, in vergelijking met 69,07 procent jongens.

Klas Resultaat 12

In klas 12 behaalde Kunti Sao uit Raigarh de examens met 98,20 procent en Khushboo Wadhwani behaalde de tweede plaats met 96,40 procent. Renuka Chandra behaalde de derde positie met 95,80 procent.

In totaal behaalden 22 studenten dit jaar de top 10 in klas 12.

Voor klas 12 is het algehele slagingspercentage met 79,30 procent dit jaar, wat hoger is dan het slagingspercentage van klas 10. Ook hier presteerden meisjes beter dan jongens, aangezien 81,15 procent meisjesstudenten geslaagd zijn voor de examens van klas 12, terwijl slechts 77,03 procent jongens slaagden voor de examens.< /p>

Dit jaar worden de toppers van klasse 10 en 12 beloond met een gratis helikoptervlucht, zoals de staatshoofdminister, Bhupesh Baghel, een paar dagen geleden tijdens een persconferentie heeft aangekondigd.

p>