Bezos nya Biden-kritik: Är de fattigaste som drabbas mest

0
56

Amazon-grundaren Jeff Bezos fortsätter att kritisera Joe Bidens utspel om inflationen. På Twitter skriver Bezos att ”inflationen är en regressiv skatt som drabbar de minst bemedlade mest”. Vita huset försökte pumpa in mer stimulanser i en redan överhettad ekonomi, men räddades från sig själva av att demokraten Manchin satte käppar i hjulet, hävdar Bezos. På lördagen kritiserade Amazon-grundaren en tweet där Biden skrivit han vill få ner inflationen genom att låta de ”rikaste bolagen betala sin beskärda del”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.