Zuidwest-moesson begint waarschijnlijk op 27 mei boven Kerala, zegt IMD

0
97

"Als gevolg van sterke westenwinden die vanuit de Arabische Zee naar het zuidelijke schiereiland van India stromen, wordt tot 16 mei geïsoleerde zware regenval voorspeld boven Kerala, de kust van Karnataka, Tamil Nadu, Mahe, Lakshadweep," zei het weerbericht van het IMD op zondagochtend.

Het begin van de zuidwestmoesson boven Kerala wordt verwacht op 27 mei, bijna vier dagen voor de normale datum, 1 juni.

Als dit wordt gerealiseerd, zal het de eerste keer zijn sinds 2009 dat de moesson al op 27 mei boven de zuidelijke staat zou arriveren, volgens de gegevens over de aanvangsdata die worden bijgehouden door de India Meteorological Department (IMD) (zie kader).

Lees ook |WMO-rapport: Onder normaal kwik in India van 2022 tot '26

In het bulletin over het begin van de moesson dat vrijdag werd vrijgegeven, zei het IMD: “Dit jaar zal het begin van de zuidwestelijke moesson waarschijnlijk eerder zijn dan de normale begindatum. Het begin van de moesson boven Kerala is waarschijnlijk op 27 mei met een modelfout van vier dagen aan beide kanten.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Donderdag zei het IMD dat de aankomst van de moesson over de Zuid-Andaman Zee binnen de komende twee tot drie dagen werd verwacht. In combinatie met de toegenomen wind over de evenaar worden de omstandigheden gunstig voor de opmars van de zuidwestelijke moesson naar de Zuid-Andaman Zee, de Nicobaren en delen van de zuidoostelijke Golf van Bengalen rond 15 mei. De normale datum voor de aankomst over de Andaman Zee is 21 mei.

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk…

Premium

Uitgelegd: waarom een ​​verbod op de export van tarwe -schokkende reactie, treft boeren a…Premium

De hand van de Rajapaksas

Premium

Ondanks zijn wankele politieke toekomst, blijft Rahul Gandhi de held van de massamedia… Meer Premium Stories >> Jaar Gerealiseerd aanvangsdatum 2021 3 juni 2020 1 juni 2019 8 juni 2018 29 mei 2017 30 mei 2016 8 juni 2015 5 juni 2014 6 juni 2013 1 juni 2012 4 juni 2011 2 juni 2010 31 mei