Zo werken Tesla Superchargers met andere EV's

0
84
Grisha Bruev/Shutterstock.com< /figure>

Vorig jaar kondigde Tesla plannen aan om zijn snelle Supercharger-netwerk open te stellen voor alle EV's in plaats van alleen voor zijn eigen voertuigen. De eerste uitrol begon in Nederland, daarna alle EV's in Europa, en nu deelt Elon Musk details over hoe het zal werken in de Verenigde Staten.

Tijdens een recente Future of Cars-conferentie heeft Elon Musk beantwoordde enkele vragen over de uitrol van de Supercharger, en het zou alle EV-bezitters enthousiast moeten maken. Een specifieke videoclip die op Twitter is geplaatst, bevestigt dat Tesla waarschijnlijk de industriestandaard CCS-connectoren zal toevoegen aan zijn Supercharger-stations in de Verenigde Staten.

Eerder zei Elon Musk dat het bedrijf een Tesla naar CCS-adapter aan opladers zou toevoegen. Nu lijkt het er echter op dat het bedrijf een nog beter plan heeft en volledige CCS-connectoren zal toevoegen aan alle Supercharging-stations in Noord-Amerika. Tesla verkoopt wel een CHAdeMO-adapter, maar die werkt alleen op CHAdeMo-stations en is niet compatibel met CCS-kabels. Zoals je kunt zien, zou één standaard helpen, maar in de tussentijd kunnen dubbele connectoren op stations de oplossing zijn.

Dit is wat Musk te zeggen had:

“Het is een beetje lastiger in de VS omdat we een andere connector hebben dan de rest van de industrie, maar we zullen de rest van de industrieconnectoren als optie toevoegen aan Superchargers in de VS.” ; Vervolgens zei hij: “we proberen zo goed mogelijk het juiste te doen voor de vooruitgang van elektrificatie, zelfs als dat ons concurrentievoordeel aantast.”

Voor degenen die het niet weten, Tesla gebruikt een eigen connector op zowel voertuigen als Supercharger-stations in Noord-Amerika. Dit zorgt ervoor dat andere EV's van Ford, Rivian, Hyundai en meer niet kunnen profiteren van de snellere laadstations. Als gevolg hiervan moeten Tesla-eigenaren opladen vanaf een Tesla-compatibel station.

GERELATEERDKun je een lege EV-autobatterij starten?

In Europa en veel andere regio's gebruiken bijna alle EV's en laadstations dezelfde CCS-connector, vergelijkbaar met hoe alle moderne Android-telefoons USB-C hebben, wat het allemaal eenvoudiger maakt en ervoor zorgt dat elke EV-bezitter bij elk station kan opladen. In Europa heeft Tesla die nieuwe standaard aangenomen, maar dat is niet het geval in de VS.

We weten niet zeker of nieuwe Supercharger-stations zowel Tesla- als CCS-connectoren zullen krijgen in de VS als ze  #8217;voegt ze toe aan bestaande Superchargers, of houdt adapters beschikbaar voor degenen die er een nodig hebben.

Elon Musk heeft geen tijdlijn gedeeld over wanneer het CCS-connectoren zal toevoegen aan U.S. Superchargers, maar we houden een oogje in het zeil voor meer informatie.

via Reddit