Vooruitlopend op Amarnath Yatra, beoordeelt MHA Valley-beveiliging

0
118

De Yatra wordt over de hele route gevolgd door drones. (Bestand)

In de nasleep van de aanhoudende moorden op burgers, pandits en buitenstaanders in Kasjmir, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag een vergadering gehouden om het veiligheidsscenario in de Vallei te herzien. Hoewel de belangrijkste focus van de bijeenkomst de veiligheidsparaatheid voor de komende Amarnath Yatra was, zeiden bronnen dat de huidige situatie ook werd besproken.

Dit is de eerste Yatra die in de Vallei plaatsvindt na de intrekking van artikel 370 in 2019. De Yatra was dat jaar afgekapt vanwege de beslissingen van 5 augustus en de volgende twee jaar niet gehouden vanwege de pandemie.

Luitenant-gouverneur Manoj Sinha zit een vergadering van administratieve secretarissen, DC's en SP's in Srinagar voor. (PTI)

De bijeenkomst werd voorgezeten door de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Ajay Bhalla, die zijn bezorgdheid heeft geuit over de huidige situatie in de Valley. Hij vroeg agentschappen om ervoor te zorgen dat er geen ongewenst incident gebeurt tijdens de Yatra, die gepland staat op 30 juni.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De vergadering werd bijgewoond door CRPF-chef Kuldiep Singh, BSF-chef Pankaj Singh en functionarissen van het inlichtingenbureau. J&K DGP Dilbagh Singh woonde de vergadering virtueel bij.

Best of Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl…

PremiumUitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel was genaamd…

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen heeft opgeroepen over de stabiliteit van crypto …Premium

Aviation Secy, vrouw krijgen goedkope Air India-tickets naar de VS, upgraden naar Busi… Meer Premium Stories >> Best of Explained

Klik hier voor meer

Bronnen zeggen dat het Centrum 150 extra bedrijven heeft gesanctioneerd van de centrale strijdkrachten van de politie om een ​​onfeilbare beveiliging te garanderen. De Yatra wordt over de hele route gemonitord met drones. Voertuigen zullen in een konvooi rijden en de hele route zal worden ontsmet.

“Er is dit jaar een verhoogd risico voor de Yatra omdat terroristen zich steeds meer richten op burgers en in het bijzonder niet-moslim buitenstaanders… Daarom wordt tot in de kleinste details gewerkt en wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de Yatra vreedzaam verloopt', zei een hoge veiligheidsfunctionaris.