Uitgelegd: waarom Thailand 1 miljoen cannabisplanten aan huishoudens gaat distribueren

0
145

De Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, spreekt op een persconferentie dinsdag 8 februari 2022 op het ministerie van Volksgezondheid in Nonthaburi, Thailand, met verslaggevers na ondertekening van een maatregel dat cannabis van de lijst van gecontroleerde drugs van zijn ministerie schrapt. (AP Photo/Sakchai Lalit)

De Thaise regering heeft plannen aangekondigd om volgende maand een miljoen cannabisplanten te verdelen onder huishoudens in het hele land, wanneer de meeste wettelijke beperkingen op het thuis kweken van wiet worden opgeheven.

< p>Minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul, een van de meest luidruchtige voorstanders van het decriminaliseren van cannabis, kondigde de stap eerder deze maand op Facebook aan en verklaarde dat hij van plan was om cannabisplanten te kweken als “huishoudelijke gewassen”.

Best of Explained

Klik hier voor meer

Met ongeveer een derde van zijn beroepsbevolking werkzaam in de landbouw, probeert Thailand al geruime tijd cannabis te promoten als een marktgewas. In 2018 was het zelfs het eerste land in de Zuidoost-Aziatische regio dat het gebruik van cannabis voor medisch gebruik legaliseerde.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Waarom wil de Thaise overheid mensen cannabisplanten geven?

Het plantdistributieproject gaat volgende maand van start en stelt bewoners in staat marihuana van medische kwaliteit te kweken voor eigen persoonlijk gebruik of als onderdeel van een kleinschalige commerciële onderneming. Grote bedrijven hebben nog steeds overheidsvergunningen nodig.

Best of Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprob…

Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel werd genoemd. ..Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …Premium

Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi… Meer Premium Stories >>

“Hierdoor kunnen mensen en de overheid meer dan 10 miljard baht (ongeveer INR 22.27.000) per jaar aan inkomsten genereren uit marihuana en hennep”, schreef Anutin in zijn Facebook-bericht.

Met het nieuwe project wil de Thaise overheid de thuiskweek van medicinale cannabis stimuleren. Ambtenaren hopen met de nieuwe wet dat de groeiende cannabisindustrie van het land langzaamaan honderden miljoenen dollars per jaar zal gaan genereren, internationale bezoekers zal aantrekken en het medisch toerisme zal versterken, dat een enorme klap kreeg tijdens de coronaviruspandemie.

< h2>Wat weten we over de nieuwe wet?

De nieuwe regel van het land, die op 9 juni van kracht wordt, staat mensen toe om thuis cannabisplanten te kweken na hun lokale overheid te hebben geïnformeerd. De thuis gekweekte cannabis moet echter van medische kwaliteit zijn. Geëxtraheerde inhoud blijft illegaal als het meer dan 0,2 procent THC (tetrahydrocannabinol) bevat, het deel van de plant dat verantwoordelijk is voor het bedwelmen van mensen.

Grote ondernemingen zullen nog steeds toestemming moeten vragen aan de Food and Drug Administration van het land. Volgens een rapport van de Bangkok Post ontving de FDA vorige maand ongeveer 4.700 aanvragen voor vergunningen voor het importeren, bezitten, kweken en produceren van cannabis en hennep.

Eerder dit jaar kondigde de Thaise narcotica-commissie plannen aan om cannabis van zijn drugslijst, die in dezelfde week van juni begint.

Ook in Explained |What's achter het tekort aan babyvoeding?

Wat is tot nu toe het standpunt van Thailand over het gebruik van cannabis?

Thailand heeft een lange traditie van het gebruik van marihuana om pijn en vermoeidheid te verlichten, aldus een Reuters rapporteren.

De afgelopen jaren heeft de Thaise regering de beperkingen op cannabis gestaag opgeheven. Vorig jaar lanceerden verschillende bedrijven een breed scala aan hennep- en CBD-producten nadat het gebruik ervan was goedgekeurd voor consumptiegoederen, meldde Reuters.

In 2018 was het land het eerste land in Zuidoost-Azië, een regio die ook bekend staat om de strikte bestraffing van drugsgebruik, om marihuana te legaliseren voor medisch gebruik en onderzoek. “Dit is een nieuwjaarsgeschenk van de Nationale Wetgevende Vergadering aan de regering en het Thaise volk”, zegt Somchai Sawangkarn, voorzitter van de redactiecommissie.

Sindsdien zijn er verschillende beperkingen op het gebruik van medicinale cannabis van kracht geworden. geleidelijk versoepeld.

Ook uitgelegd |De controverse over een diamanten halsketting, met wortels in India, gedragen op het Met Gala

Ondertussen kan het bezit van cannabis in het nabijgelegen Singapore leiden tot een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar, terwijl op mensenhandel de doodstraf staat. Ook in Indonesië en Maleisië kunnen marihuanahandelaren de doodstraf krijgen.

In welke landen is het gebruik van cannabis toegestaan?

In 2018 werd Canada het eerste G20-land dat recreatief gebruik van cannabis legaliseert. Ondertussen legaliseerde Uruguay in 2013 het recreatieve gebruik van marihuana voor alle volwassenen boven de 18 jaar. Hier kun je wiet kopen bij apotheken.

Best of Explained

Klik hier voor meer

Verschillende Europese landen — waaronder Nederland, Spanje en Tsjechië — staan ​​het roken van marihuana op openbare plaatsen toe.

< p>In de VS is het gebruik van marihuana legaal in ten minste 20 staten, waaronder Washington DC, New York en Californië.

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen