Uitgelegd: de 22 afgesloten 'kamers' in de Taj Mahal, en een mysterie dat dat niet is

0
140

De Taj Mahal in Agra. (Express Foto: Nandagopal Rajan)

Allahabad High Court op donderdag (12 mei) verwierp een petitie op zoek naar een “feitencommissie om de echte geschiedenis van de Taj Mahal te bestuderen en te publiceren&#8221 ; en een 'richting' om de verzegelde deuren (ongeveer 22 kamers) in de Taj Mahal te openen om te rusten tot de controverse'.

Een bank bestaande uit rechters Subhash Vidyarthi en Devendra Kumar Upadhyaya zei dat de gebeden “niet-gerechtvaardigd” waren, en dat “over dergelijke kwesties” moet worden overgelaten aan de academici, geleerden en historici. ;.

Lees ook |Newsmaker | Taj Mahal-pleidooi: het onvoorstelbare werk van een BJP-leider

Geen geheime geschiedenis

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De zogenaamde “22 kamers” in de kelder van de Taj Mahal zijn niet echt kamers, eerder een lange gewelfde gang waarlangs deuren waren bevestigd zodat de ruimte beter kon worden benut, bronnen in de Archaeological Survey of India (ASI) die de kelder verschillende keren hebben gezien, zei. De bronnen zeiden dat ASI-personeel van de Taj de “kamers” wekelijks of tweewekelijks, en “Er hangt daar niets aan de muur.”

Best of Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl…

Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een Hindoetempel genaamd…Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen heeft opgeroepen over de stabiliteit van crypto .. .Premium

Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi… Meer Premium Stories > >

Een gepensioneerde ASI-functionaris die niet geïdentificeerd wilde worden, zei dat het gebied niet van toeristisch belang is en daarom op slot wordt gehouden om onnodige verplaatsing van mensen te voorkomen op het beschermde Werelderfgoed dat dagelijks tot 1 lakh bezoekers trekt.

“Er is geen geheime geschiedenis in de kelder, het is alleen om veiligheidsredenen dat het gebied niet toegankelijk is voor bezoekers,” zei de functionaris.

Ook in Explained |Explained: De hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel was genaamd ‘Tejo Mahalaya’

Architectonisch kenmerk

De bekende archeoloog KK Muhammed, die in 2012 met pensioen ging als regionaal directeur van de ASI (Noord), vertelde de Indian Express dat hij geen religieuze motieven had gezien in de kelderruimten van de Taj. Dergelijke kamers, zei hij, zijn niet ongewoon in andere soortgelijke gebouwen uit het Mughal-tijdperk — in Agra, en bij het graf van Humayun en het graf van Safdarjung in Delhi.

“De ASI onderhoudt al deze kelderruimtes. De muren zijn kaal, er zijn geen motieven; het is slechts een structureel element om de plint te verhogen waarop het hoofdmausoleum en de minaretten staan,” Muhammed zei.

Een ambtenaar van de Agra Circle van de ASI zei: “Voor een structuur van deze omvang worden, zodra de fundering klaar is, bogen gemaakt om het platform op te tillen en de gelijkmatig laden. Er worden van tijd tot tijd enquêtes gehouden door naar de kelder te gaan om de kracht van de Taj Mahal te testen.”

Best of Explained

Klik hier voor meer

Claims of a ‘tempel’

Claims hebben gemaakt gedurende vele jaren — en herhaaldelijk afgewezen door historici, ASI-functionarissen en rechtbanken, waaronder het Hooggerechtshof — dat de Taj echt een hindoetempel is en dat afgoden van goden en godinnen in de kelder verborgen kunnen zijn.

Mohammed zei dat de Taj voor het eerst werd genoemd in de Badshahnama, de officiële kroniek van Shah Jahan's regeer — en dat de architectonische kenmerken zodanig zijn dat het zelfs 50 jaar vóór de tijd die er historisch aan is toegewezen niet had kunnen worden gebouwd, gezien de manier waarop de Mughal-architectuur evolueerde. “Het neemt de dubbele koepel, inlays en jaalis van verschillende Mughal-structuren die bestonden op het moment dat het in gebruik werd genomen,” zei Mohammed.