Sørvest-monsunstart over Kerala sannsynligvis 27. mai, sier IMD

0
43

"På grunn av sterk vestlig vind som strømmer fra Arabiahavet mot den sørlige halvøya India, er det spådd isolert kraftig regn over Kerala, kystnære Karnataka, Tamil Nadu, Mahe, Lakshadweep til 16. mai," sa IMDs værmelding søndag morgen.

Begynnelsen av den sørvestlige monsunen over Kerala er forventet 27. mai, nesten fire dager før den normale datoen, 1. juni.

Hvis det blir realisert, vil det være første gang siden 2009 at monsunen vil komme over den sørlige delstaten så tidlig som 27. mai, i henhold til startdatodataene vedlikeholdt av India Meteorological Department (IMD) (se boks).

Les også |WMO-rapport: Under normal kvikksølv i India fra 2022 til '26

I sin bulletin om utbruddet av monsunen som ble utgitt på fredag, sa IMD: “I år vil utbruddet av den sørvestlige monsunen sannsynligvis være tidligere enn den normale datoen for utbruddet. Monsunstarten over Kerala vil sannsynligvis være 27. mai med en modellfeil på fire dager på hver side.»

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Torsdag sa IMD at monsunens ankomst over Sør-Andamanhavet var ventet i løpet av de neste to-tre dagene. I forbindelse med de forsterkede kryssekvatorialvindene blir forholdene gunstige for fremrykningen av den sørvestlige monsunen inn i Sør-Andamanhavet, Nikobarøyene og deler av den sørøstlige Bengalbukta rundt 15. mai. Normal dato for ankomst over Andaman. Sea er 21. mai.

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir avsluttes i dag: Hindutva-debatt i Cong, partiet dukker hardt…

Premium

Forklart: Hvorfor forbud mot hveteeksport er kneet -rykk reaksjon, treffer bønder en…

Premium

Rajapaksas hånd

Premium

Til tross for sin vaklende politiske fremtid, forblir Rahul Gandhi massemedienes dar…Flere premiumhistorier >> År Realisert startdato 2021 3. juni 2020 1. juni 2019 8. juni 2018 29. mai 2017 30. mai 2016 8. juni 2015 5. juni 2014 6. juni 2013 1. juni 2012 4. juni 2011 3. juni 2. mai 2011