Så här fungerar Tesla Superchargers med andra elbilar

0
47
Grisha Bruev/Shutterstock.com< /figure>

Förra året tillkännagav Tesla planer på att öppna sitt snabba Supercharger-nätverk för alla elbilar istället för bara sina egna fordon. Den första lanseringen startade i Nederländerna, sedan alla elbilar i Europa, och nu delar Elon Musk med sig av detaljer om hur det kommer att fungera i USA.

Vid en nyligen genomförd Future of Cars-konferens, Elon Musk svarade på några frågor angående Supercharger-utbyggnaden, och det borde få alla EV-ägare att vara glada. Ett specifikt videoklipp upplagt på Twitter bekräftar att Tesla sannolikt kommer att lägga till industristandardiserade CCS-kontakter till sina Supercharger-stationer i USA.

Tidigare nämnde Elon Musk att företaget skulle lägga till en Tesla till CCS-adapter till laddare. Men nu ser det ut som att företaget kan ha en ännu bättre plan och kommer att lägga till kompletta CCS-kontakter till alla superladdningsstationer i Nordamerika. Tesla säljer en CHAdeMO-adapter, men den fungerar bara på CHAdeMo-stationer och är inte kompatibel med CCS-kablar. Som du kan se skulle en standard hjälpa, men under tiden kan dubbla kontakter på stationer vara vägen framåt.

Här är vad Musk hade att säga:

“Det är lite knepigare i USA eftersom vi har en annan kontakt än resten av branschen, men vi kommer att lägga till resten av industrianslutningarna som ett alternativ till Superchargers i USA.&#8221 ; Sedan fortsatte med att säga, “vi försöker så gott som möjligt att göra det rätta för att främja elektrifieringen, även om det minskar vår konkurrensfördel.”

För de omedvetna använder Tesla en proprietär kontakt på både fordon och Supercharger-stationer i Nordamerika. Detta gör det så att andra elbilar från Ford, Rivian, Hyundai och fler inte kan dra nytta av dess snabbare laddningsstationer. Som ett resultat måste Tesla-ägare ladda från en Tesla-kompatibel station.

RELATERATKan du starta ett dött elbilsbatteri?

I Europa och många andra regioner använder nästan alla elbilar och laddningsstationer samma CCS-kontakt, liknande hur alla moderna Android-telefoner har USB-C, vilket gör det enklare och säkerställer att alla elbilsägare kan ladda vid vilken station som helst. I Europa antog Tesla den nya standarden, men så är inte fallet på delstatssidan.

Vi är inte säkra på om nya Supercharger-stationer kommer att få både Tesla- och CCS-kontakter i USA om de& #8217;kommer att lägga till dem i befintliga Superchargers, eller hålla fast vid att ha adaptrar tillgängliga för dem som behöver en.

Elon Musk delade ingen tidslinje för när den kommer att lägga till CCS-anslutningar till U.S. Superchargers, men vi kommer att hålla utkik efter mer information.

via Reddit