Raipur helikopterulykke: Chhattisgarh regjeringseid helikopter har hatt problemer i årevis

0
58

Restene av helikopteren som styrtet i Raipur torsdag. (Foto: ANI)

Chhattisgarh-regjeringen og Generaldirektoratet for sivil luftfart (DGCA) har satt i gang undersøkelser av ulykken av et helikopter på Raipurs Swami Vivekanand flyplass torsdag kveld som drepte begge pilotene. Den statlige statseide helikopteren hadde imidlertid friet til kontroverser i årevis.

AgustaWestland-helikopteret kjøpt av den tidligere BJP-regjeringen ledet av Raman Singh i 2007 hadde hatt tekniske problemer i flere år. Den ble kjøpt til en høy pris, en sak som opposisjonskongressen hadde tatt opp i retten på den tiden.

Men etter å ha kommet til makten, hadde kongressregjeringen brukt helikopteret, mest for sjefsministeren. . Etter sikkerhetsbekymringer rundt helikopteret, hadde sjefsminister Bhupesh Baghel lånt et annet helikopter for sin nåværende omvisning i valgkretser.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Torsdag kveld ble helikopteret pilotert av kaptein GK Panda, som hadde tjent staten siden 2010. Han ble ledsaget av treningsekspert for nattflyging Kaptein AK Shrivastava som hadde fløyet fra Delhi til Raipur. Kaptein Shrivastava var en slektning av politikeren Adarsh ​​Shastri, som er barnebarnet til avdøde statsminister Lal Bahadur Shastri. Familiene til begge pilotene har nådd Raipur for å kreve varetekt over likene deres.

Best of Express Premium

Premium

Jeg prøvde HealthifyMe Pro og jeg er ikke sikker på at alle trenger kontinuerlig bruk…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Remembering Pandit Shivkumar Sharma: Mannen som gjorde santoor klassisk

Premium

Forklart: Den vedvarende teorien om at Taj Mahal var et hinduistisk tempel kalt…

Premium

Forklart: Hvorfor Luna-krasj har reist spørsmål om stabiliteten til krypto … Flere Premium-historier >>

Obduksjonen av pilotene vil bli utført i nærvær av eksperter fra DGCA, sa kilder, og la til at tjenestemennene vil ankomme senere på fredag. Den svarte boksen til helikopteret, som er hentet fra vraket, vil også bli undersøkt av DGCA-eksperter for å fastslå hendelsesforløpet de siste minuttene før krasjet.