Raipur-helikoptercrash: helikopter die eigendom is van Chhattisgarh, had jarenlang problemen

0
46

De overblijfselen van de helikopter die donderdag in Raipur neerstortte. (Foto: ANI)

De regering van Chhattisgarh en het directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGCA) zijn een onderzoek gestart naar de crash van een helikopter op Raipur's Swami Vivekanand Airport op donderdagavond, waarbij beide piloten om het leven kwamen. De helikopter die eigendom is van de staat, had echter jarenlang controverses uitgelokt.

De AgustaWestland-helikopter die in 2007 werd gekocht door de voormalige BJP-regering onder leiding van Raman Singh, kampte al enkele jaren met technische problemen. Het werd gekocht tegen een verhoogde prijs, een kwestie die het oppositiecongres destijds voor de rechtbank had aangekaart.

Maar nadat ze aan de macht was gekomen, had de regering van het Congres de helikopter gebruikt, voornamelijk voor de Chief Minister . Na bezorgdheid over de veiligheid van de helikopter had minister-president Bhupesh Baghel een andere helikopter geleend voor zijn huidige rondreis door de kiesdistricten.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Op donderdagavond werd de helikopter bestuurd door kapitein GK Panda, die de staat sinds 2010 diende. Hij werd vergezeld door nachtvliegtrainingsexpert Kapitein AK Shrivastava die van Delhi naar Raipur was gevlogen. Kapitein Shrivastava was een familielid van politicus Adarsh ​​Shastri, de kleinzoon van wijlen premier Lal Bahadur Shastri. De families van beide piloten hebben Raipur bereikt om de voogdij over hun lichamen op te eisen.

Het beste van Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Onthoud Pandit Shivkumar Sharma: de man die santoor klassiek maakte

Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel was genaamd…Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto … Meer Premium Stories >>

De autopsie van de piloten zal worden uitgevoerd in aanwezigheid van experts van de DGCA, zeiden bronnen, eraan toevoegend dat de functionarissen later op vrijdag zullen arriveren. De zwarte doos van de helikopter, die uit het wrak is gehaald, zal ook worden onderzocht door DGCA-experts om de volgorde van gebeurtenissen in de laatste minuten voor de crash te bepalen.