Politieke scholen, 50% quotum onder de 50 jaar voor leiders: KPCC stuurt aanbevelingen voor discussie op congresbijeenkomst

0
109

De KPCC-leiders op de luchthaven van Mumbai op weg naar Udaipur voor Nav Sankalp Shivir 2022. (Twitter/@INCKerala)

Toen de congrespartij haar driedaagse sessie begon in Udaipur, Rajasthan, Kerala Pradesh Congress Committee (KPCC) heeft vrijdag een aanbeveling gestuurd voor discussie op de Nav Sankalp Shivir, 2022.

De Kerala Congress-eenheid heeft nieuwsideeën naar voren gebracht, waaronder die van een politieke school voor partijwerkers en leiders , en een reservering van 50 procent voor leiders onder de 50 jaar.

Hier is de volledige lijst met aanbevelingen die door de KPCC zijn verzonden:

1. Vorming van het Comité van de Congreseenheid op basisniveau

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium< /h3>Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk…Premium

Uitgelegd: waarom een ​​verbod op de export van tarwe een reflexmatige reactie is, treft boeren a…

Premium

De hand van de Rajapaksa's

Premium

Ondanks zijn wankele politieke toekomst blijft Rahul Gandhi de held van de massamedia… Meer Premium Stories >>

De partijeenheid zei in haar verklaring dat het reorganisatiedenken van de partij moet beginnen met de kleinste organisatiestructuur van het congres. Het basiscomité van de congrespartij zijn de congreseenheidscommissies (CUC) buiten het cabineniveau. Er zullen 5 of meer eenheidscommissies zijn in elke stand, bestaande uit 15 tot 20 congresfamilies.

2. Congresdonorsysteem

De congresdonoren zijn in wezen congresmedewerkers die bereid zijn maandelijks een vast bedrag te doneren voor het functioneren van de partij, suggereerde de KPCC. Donateurs moeten tegen de 10e van elke maand geld op een bepaalde bankrekening kunnen storten. De geldigheidsduur voor elke donor moet één jaar zijn en kan worden verlengd. De Penningmeester van de stand moet de verantwoordelijkheid krijgen om congresdonoren op CUC-niveau te coördineren.

3. Politieke School

Congrespartij zou politieke scholen moeten leiden met een gespecificeerd curriculum en academische faculteit die onze leiders en arbeiders trainen met de ideologie, discipline, strategie, Indiase grondwet en demografie van het Congres. Gestructureerde trainingen moeten verplicht worden gesteld voor elke partijmedewerker van top tot teen.

4. 50 procent reservering voor leiders onder de 50 jaar.

50 procent van de partij- en parlementaire kansen kan worden gereserveerd voor frisse en nieuwe gezichten onder de 50 jaar die hun moed hebben bewezen via de frontale organisaties van de Congress Party. Dit zal meer jongeren naar het feest trekken en de organisatie jeugdiger en dynamischer maken.

5. Organisatorische conferentie en bijeenkomsten

De partij moet conferenties en bijeenkomsten houden in alle lagen van de organisatie, van eenheidscomité tot staatsniveau. De conferenties moeten gedetailleerd beraadslagen over verschillende kwesties die burgers aangaan en moeten de deelname verzekeren van experts en beroemdheden uit alle lagen van de bevolking.

6. Seculiere toppen

De grootste bedreiging waarmee onze natie te maken heeft gehad, is het toenemende communalisme en de verdeeldheid zaaiende ideologieën die opzettelijk zijn ingegeven door sommige krachten, met name de Sangh Parivar. Om de groeiende gemeenschapspolitiek in de hand te houden, kunnen door AICC seculiere toppen worden georganiseerd, waarbij religieuze leiders van verschillende religies over de hele wereld, gerenommeerde geleerden enz. worden uitgenodigd.

7. Economische toppen

Mensen lijden veel onder het economische beleid van de NDA-regering. De congrespartij kan periodieke economische topbijeenkomsten organiseren om de uitbuitende aard van de regering en de redenen achter de economische chaos bloot te leggen, waaronder de stijging van de brandstofprijs en inflatie. Vertegenwoordigers van internationaal gerenommeerde bureaus, economische experts uit andere landen moeten worden opgenomen.

8. Partijkantoren op het laagste niveau

De partij kan onmiddellijk stappen ondernemen om in het hele land permanente partijkantoren op blokniveau te hebben. De kantoren mogen in naam van PCC worden gebouwd of aangekocht, zodat regionale afwijkingen het eigendom van de kantoren niet aantasten.

9. Het opzetten van een rampenbeheersings- en sociale dienstteam

Ongekende pandemie- en overstromingssituaties hebben zich in ons land voorgedaan. Partij moet een medisch en palliatief team op DCC-niveau vormen met ambulanceondersteuning. Een getrainde vleugel voor het dienen bij natuurrampen is ook van vitaal belang om het feest dichter bij het grote publiek te brengen.

10. Financiële commissie en jaarlijkse audit

Jaarlijkse fondsenwervingscampagnes kunnen landelijk worden georganiseerd en de financiële commissie kan onder de penningmeester op verschillende niveaus van commissies worden gevormd. Om financiële transparantie te garanderen, kunnen PCC- en DCC-accounts periodiek worden gecontroleerd.