PFI dreef firma in Munnar op om radicale daden te financieren: ED

0
44

Het bureau beweerde dat Razak ongeveer Rs 34 lakh van de VAE heeft overgedragen aan de Rehab India Foundation (RIF) – een frontorganisatie van PFI.

Leiders van het Volksfront van India (PFI) had een bedrijf opgericht in Munnar, Kerala, om in het buitenland ingezameld geld wit te wassen en “radicale activiteiten” van de organisatie, heeft het handhavingsdirectoraat (ED) tegen een rechtbank in Lucknow gezegd.

Het heeft ook beweerd dat deze leiders banden hebben met een vermeende “terreurgroep” dat de PFI zich aan het vormen was.

Het bureau heeft een aanklacht ingediend (gelijk aan een aanklacht) tegen twee PFI-leiders geïdentificeerd als Abdul Razaq Peediyakkal alias Abdul Razak BP en Asharaf Khadir alias Ashraf MK. Beiden zijn ambtsdragers van PFI en gevestigd in Kerala.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Volgens de aanklacht van de aanklager ontwikkelde het duo in samenwerking met andere PFI-leiders en leden die banden hebben met buitenlandse entiteiten een residentieel project – Munnar Villa Vista Project (MVVP) in Munnar – met als motief om geld wit te wassen dat is ingezameld bij buitenlandse entiteiten. landen als binnen het land en om fondsen te genereren voor PFI om zijn radicale activiteiten te financieren”.

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk…

Premium

Uitgelegd: waarom een ​​verbod op de export van tarwe een reflexmatige reactie is , treft boeren een…Premium

De hand van de Rajapaksas

Premium

Ondanks zijn wankele politieke toekomst blijft Rahul Gandhi de held van de massamedia …Meer Premium Stories >>

Volgens de ED zijn de twee ook verbonden met de overdracht van Rs 3,5 lakh (van augustus 2018 tot januari 2021) aan PFI-lid Anshad Badharudeen die vorig jaar werd gearresteerd door de UP Police Anti-Terrorism Squad, samen met PFI-lid Firoz Khan . De politie had geïmproviseerde explosieven teruggevonden, een pistool met 32 ​​kalibers en zeven scherpe patronen uit hun bezit.

“Volgens de FIR waren sommige PFI-leden van plan om als onderdeel van een criminele samenzwering een terroristische bende en verzamelden dodelijke wapens en explosieven om tegelijkertijd aanvallen uit te voeren op veel belangrijke en gevoelige plaatsen en persoonlijkheden in UP met de bedoeling de eenheid, integriteit en soevereiniteit van de natie uit te dagen en de gemeenschappelijke harmonie te verstoren,” zei de ED.

Volgens de aanklacht van de ED was Abdul Razak BP, een oud lid van PFI en aanverwante entiteiten, die ook diende als PFI-divisievoorzitter voor Perumpadappu, Malappuram, Kerala, een belangrijke vertegenwoordiger van de organisatie in de Golf van Mexico. landen en was actief betrokken bij en instrumenteel in de fondsenwervingsactiviteiten van PFI in India en daarbuiten.

Het bureau heeft beweerd dat Razak ongeveer Rs 34 lakh van de VAE heeft overgedragen aan de Rehab India Foundation (RIF) – een frontorganisatie van PFI. Evenzo droeg hij Rs 2 lakh over aan MK Faizy – president van de Sociaal-Democratische Partij van India (SDPI) – politiek front van PFI,
het bureau beweerde.

“Onderzoek onthulde ook dat hij betrokken was bij het inzamelen/inzamelen van fondsen in het buitenland en dat hij ongeveer Rs 19 crore overmaakte naar India via ondergrondse/illegale kanalen,” ED zei.

Over Ashraf MK, lid van de PFI Kerala State Executive Council (voorheen PFI-president van het district Ernakulam), heeft de ED gezegd dat hij ook betrokken was bij de financiering van PFI en de daarmee verband houdende entiteiten.

“Hij was de eigenaar van restaurant Darbar in Abu Dhabi, dat dienst deed als witwasafdeling van PFI. Om het witwassen van opbrengsten van misdrijven via restaurant Darbar te verbergen, heeft hij het eigendom van restaurant Darbar echter niet bekendgemaakt aan de overheidsinstanties. Abdul Razak BP was met hem betrokken bij het uitvoeren van de witwasactiviteiten van PFI en aanverwante entiteiten via restaurant Darbar,” de ED heeft gezegd.