Noord-Korea meldt 6 doden na toegegeven uitbraak Covid-19

0
35

Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un (Bestand)

Noord-Korea zei vrijdag dat zes mensen zijn omgekomen en 3,5 lakh zijn behandeld voor koorts die zich “explosief” in het hele land, een dag na de eerste erkenning van een Covid-19-uitbraak.

De ware omvang is onduidelijk, maar een grote Covid-19-uitbraak kan verwoestend zijn in een land met een kapot gezondheidszorgsysteem en een niet-gevaccineerde, ondervoede bevolking. Noord-Korea, dat waarschijnlijk niet over voldoende Covid-19-tests en andere medische apparatuur beschikt, zei dat het niet op de hoogte was van de massakoorts.

Het officiële Koreaanse centrale persbureau van het Noorden zei dat er 1,62.200 zijn hersteld van de 3,5 lakh-mensen die sinds eind april koorts ontwikkelden. Alleen al op donderdag werden 18.000 mensen voor het eerst gevonden met koortssymptomen, en 1.87.800 mensen worden geïsoleerd voor behandeling.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Eén van de zes mensen die stierven, werd bevestigd dat ze besmet waren met de omicron-variant, zei KCNA, maar het was niet meteen duidelijk hoeveel van de totale ziekten Covid-19 waren.

Beste van Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl…

Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel was genaamd…Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

PremiumAviation Secy, vrouw krijgen goedkope Air India-tickets naar de VS, upgraden naar Busi… Meer Premium Stories >>

Noord-Korea heeft donderdag een landelijke afsluiting opgelegd nadat het voor het eerst in de pandemie een Covid-19-uitbraak had erkend. Die rapporten zeiden dat tests van een niet-gespecificeerd aantal mensen positief waren voor de omicron-variant.

Op deze foto van de Noord-Koreaanse regering woont de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, midden, een vergadering bij van het Centraal Comité van de regerende Arbeiders’ Feest in Pyongyang, Noord-Korea, 12 mei 2022. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

Het is mogelijk dat de verspreiding van het virus werd versneld door een massale militaire parade in Pyongyang op 25 april, waar de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un centraal stond en de krachtigste raketten van zijn militaire nucleaire programma presenteerde voor tienduizenden.

Cheong Seong-Chang, een analist bij het Sejong Institute in Zuid-Korea, zei dat het tempo van de verspreiding van de koorts erop wijst dat de crisis maanden en mogelijk tot in 2023 kan duren, wat grote verstoringen zal veroorzaken in de het slecht uitgeruste land.

Sommige experts zeggen dat de eerste aankondiging van het noorden aangeeft dat ze bereid zijn hulp van buitenaf te ontvangen. Het heeft eerder vaccins gemeden die worden aangeboden door het door de VN gesteunde COVAX-distributieprogramma, mogelijk omdat ze internationale monitoringvereisten hebben.

Het Zuid-Koreaanse Ministerie van Eenwording, dat inter-Koreaanse zaken regelt, zei dat het Zuiden bereid was om medische hulp en andere hulp te verlenen aan Noord-Korea op basis van humanitaire overwegingen.

KCNA zei dat Kim werd geïnformeerd over de koorts toen hij donderdag het hoofdkwartier voor de preventie van epidemieën bezocht en ambtenaren bekritiseerde voor het niet voorkomen van '8220 ;een kwetsbaar punt in het epidemiepreventiesysteem”.

Hij zei dat de verspreiding van de koorts zich concentreerde rond hoofdstad Pyongyang en nabijgelegen gebieden en onderstreepte het belang van het van elkaar isoleren van alle werk-, productie- en wooneenheden, terwijl de bewoners van alle gemakken worden voorzien tijdens de afsluiting

“Het is de belangrijkste uitdaging en hoogste taak voor onze partij om de onmiddellijke crisissituatie op het gebied van de volksgezondheid in een vroeg stadium te keren, de stabiliteit van de preventie van epidemieën te herstellen en de gezondheid en het welzijn van onze mensen te beschermen,&#8221 ; KCNA citeerde Kim als volgt.

Noord-Korea's bewering dat het een perfecte staat van dienst was om het virus tweeënhalf jaar buiten te houden, werd algemeen betwijfeld. Maar Zuid-Koreaanse functionarissen hebben gezegd dat Noord-Korea tot nu toe waarschijnlijk een enorme uitbraak had vermeden, deels omdat het bijna vanaf het begin van de pandemie strikte viruscontroles instelde.

Noord-Korea beschreef zijn anti-coronaviruscampagne als een kwestie van “nationaal bestaan”, had het grensoverschrijdend verkeer en de handel ernstig beperkt en zou zelfs troepen hebben bevolen om op zicht te schieten op overtreders die zijn grenzen overschrijden.

De grenssluitingen hebben een economie die al beschadigd was door tientallen jaren van wanbeheer en verlammende door de VS geleide sancties over haar kernwapen- en raketprogramma nog verder aangetast, waardoor Kim misschien wel het moeilijkste moment van zijn heerschappij bereikte sinds hij in 2011 aan de macht kwam .

Uren na de bevestiging van de uitbraak donderdag, lanceerde Noord-Korea drie ballistische korteafstandsraketten in de richting van de zee, zeiden Zuid-Korea en Japan, in wat mogelijk een blijk van kracht was nadat Kim de virusuitbraak publiekelijk had erkend. Het was de 16e ronde van raketlanceringen van het Noorden dit jaar.

Perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis zei dat de Verenigde Staten de internationale hulpinspanningen steunen, maar niet van plan zijn hun vaccinvoorraden met het noorden te delen.

“We blijven internationale inspanningen steunen die gericht zijn op het verstrekken van cruciale humanitaire hulp aan de meest kwetsbare Noord-Koreanen, en dit is natuurlijk een breder deel van de DVK die zijn land blijft exploiteren. eigen burgers door dit soort hulp niet te accepteren,” Psaki zei donderdag in Washington, verwijzend naar Noord-Korea bij zijn formele naam, de Democratische Volksrepubliek Korea.

“Het zijn niet alleen vaccins. Het is ook een reeks humanitaire hulp die de mensen en het land enorm zou kunnen helpen en in plaats daarvan zouden ze middelen gebruiken om hun onwettige nucleaire en ballistische raketprogramma's te bouwen.”