Linde efter mötet: Vi ska fortsätta samtala

0
33

Inga särskilda besked kommer efter kvällens möte mellan utrikesminister Ann Linde (S) och hennes turkiske motpart Mevlüt Cavusoglu under Natomötet i Berlin. – Vi har bestämt att våra respektive diplomater ska fortsätta samtalen, sade Linde efter mötet enligt DN. Av samtalen framkom att de svenska och turkiska regeringarna har olika syn på kurdiska organisationer, enligt Linde. Hon säger att man från svenskt håll var tydlig med att man ser PKK som en terrororganisation, men att åsikterna gick isär om bland annat kurder i nordöstra Syrien. Turkiet har sagt att man ”inte ser positivt” på ett svenskt Natomedlemskap, med hänvisning till vad man uppfattar som Sveriges stöd till PKK. De uppger dock att de ”inte stänger dörren” till att godkänna Sverige.