Kuo: ‘Ook AirPods en andere accessoires krijgen usb-c in 2022’

0
47

‘AirPods krijgen usb-c in 2022’

Over een iPhone met usb-c wordt al langere tijd gesproken, maar ook allerlei accessoires gaan volgens analist Kuo de sprong wagen. De AirPods, MagSafe Battery Pack en meer zijn dit najaar ook aan de beurt, voorspelt Kuo. Volgens hem waren Apple’s aanvankelijke plannen om poorten helemaal af te schaffen te ambitieus. Apple wilde aanvankelijk al in 2021 een iPhone zonder poort uitbrengen en hoewel een dergelijk toestel ook getest is, kwam het nooit uit. Ook op korte termijn verwacht Kuo niet dat Apple de fysieke oplaadpoort helemaal afschaft. In plaats daarvan krijgen we op bredere schaal usb-c.

Een iPhone zonder poort zou vandaag de dag veel problemen opleveren, denkt Kuo. Dit komt door de beperkingen van draadloze technologieën en het feit dat MagSafe nog geen volwassen ecosysteem heeft. Maar een overstap naar usb-c is voor Apple wél haalbaar. Kuo denkt dat er naast de al genoemde accessoires ook een Magic Keyboard, Magic Trackpad en Magic Mouse met usb-c op de markt komen.


Deze AirPods hebben al een usb-c-poort, dankzij een knutselproject van een student.

Het lijkt er nu echt op dat Apple de Lightning-poort langzamerhand aan de kant zet. In 2012 verscheen het eerste product met Lightning-aansluiting en Apple-topman Phil Schiller zei destijds dat dit de oplaadpoort “voor het komende decennium” zou worden. Apple lijkt zich erg strikt aan die uitspraak van Schiller te houden, want die periode van tien jaar is in 2022 precies voorbij. Apple zou zelfs al vóór de iPhone een paar accessoires kunnen aanpassen voor usb-c, zodat mensen er al wat meer aan gewend zijn.