'Je vertelt de hoogste leider niet wat hij moet doen': Kim Jong Un-lookalike verstoort Australische verkiezingscampagne

0
71

Een man die zich voordoet als de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, arriveert als premier Scott Morrison de fabriek van Extel Technologies verlaat op dag 33 van de federale verkiezingscampagne van 2022 in Melbourne, Australië, 13 mei 2022. (AP)

Een man die zich voordeed als de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un verstoorde vrijdag de Australische verkiezingscampagne toen hij losbarstte in een evenement dat premier Scott Morrison bijwoonde met wetgever Gladys Liu.

De imitator, die zichzelf later identificeerde door de artiestennaam Howard X, begon te praten met de verzamelde media.

“Hartelijk dank. Gladys Liu is de communistische kandidaat voor Australië', zei hij, voordat hij werd onderbroken door een assistent van Morrison.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

'Neem me niet kwalijk, u zult moeten vertrekken. Dit is het meest aanstootgevende dat ik ooit in een campagne heb gezien', zei de assistent, Nick Creevey.

Best of Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl…

Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een Hindoetempel genaamd…Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

Premium

Luchtvaart Secy, vrouw wordt geknipt -beoordeel Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi… Meer Premium Stories >>

De imitator antwoordde: “Neem me niet kwalijk, u vertelt de opperste leider niet wat hij moet doen. Ik steun Gladys Liu.” De imitator verliet de locatie in Melbourne kort daarna.

In een verklaring aan The Associated Press zei Liu dat ze gefocust was op het leveren van resultaten voor de Melbourne-gemeenschappen die ze vertegenwoordigt.

“Ik laat me niet afleiden door mijn tegenstanders en hun smerige tactieken”, zei ze.

Liu was geboren in Hong Kong en woont al meer dan 30 jaar in Australië.

De verstoring leek gedeeltelijk te zijn georkestreerd door de langverwachte senaatskandidaat Drew Pavlou van de staat Queensland, die op sociale media zei dat hij goede vrienden was met Howard X en dat het “een van de beste dingen was die we ooit hebben gedaan”. Pavlou had eerder in berichten beweerd dat Liu het leiderschap van China had verdedigd en banden had met het regime. Pavlou beschreef zichzelf als een “jonge larrikin” die dachten dat de verkiezingen saai waren en meer opwinding nodig hadden.

Tijdens het evenement bij Extel Technologies in Melbourne prees Morrison Chinese Australiërs.

“Ik heb het over de assertieve en agressieve aard van de Chinese regering, niet van het Chinese volk,” zei Morrison. “Weet je, Chinese Australiërs zijn de grootste patriotten waar je op kunt hopen in dit land.” De verstoring kwam op een moment van verhoogde spanningen tussen Australië en China, meest recentelijk over een veiligheidspact dat China met de Salomonseilanden heeft ondertekend.

Howard X staat bekend om zijn imitatie van Kim Jong Un . In 2018 werd hij gearresteerd en ondervraagd toen hij enkele dagen voor een top tussen de Noord-Koreaanse leider en de Amerikaanse president Donald Trump in Singapore aankwam. Zijn echte naam is Lee Howard Ho Wun.

Media meldden dat de imitator vrijdag werd verhoord door de politie.

De verkiezingen in Australië worden op 21 mei gehouden en er zal vervroegd worden gestemd deze week begonnen. Uit opiniepeilingen blijkt dat de centrumlinkse Labour-partij van de oppositie de conservatieve coalitie van Morrison voorloopt.