Inflasjon, renteøkning, fallende markeder: hva nå

0
28

En økning i renten vil skade ikke bare forbruket i økonomien, men også marginene til børsnoterte enheter.

Den kraftige utstrømmingen av penger fra utenlandske porteføljeinvestorer (FPI) fra Indiske markeder, midt i bekymring over global vekst, økende inflasjon og pengeinnstramminger fra sentralbanker har fremskyndet fallet i aksjemarkedene.

Forventer en økning i inflasjonen i april, som kom på 7,8 %,Sensex på Bombay-børsen falt med 1 158 poeng eller 2,1 % på torsdag til 52 930 – det laveste nivået siden 7. mars da det hadde stengt på 52 842. Sensex har tapt 4 045 poeng, eller 7 %, i løpet av de siste syv handelsøktene da FPI-er trakk ut et netto på 23 670 crore Rs siden Reserve Bank of India annonserte en overraskende økning på 40 basispunkter i reporenten 4. mai. Siden oktober, FPI-er har trukket ut et netto på 1 86 089 crore Rs.

Les |Slo inflasjon: RBI må kanskje drepe etterspørselen, øke renten, suge likviditet

I samme periode som Sensex har redusert 7 %, Også Dow Jones Industrial i USA har tapt 7 % siden Federal Reserve økte renten med 50 basispunkter 4. mai. Hang Seng i Hong Kong har tapt 8,2 %, Nikkei i Japan 4 %, og Dax i Tyskland 3,4 %.

Bekymringene

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hvorfor Luna-krasj har reist spørsmål om stabiliteten til krypto …

Premium

Aviation Secy, kone får rabatterte Air India-billetter til USA, oppgrader til Busi…

Premium

Horoskop i dag, 14. mai 2022: Gemini, Væren, fiskene og andre tegn — ch…

Premium

Jern i Tamil Nadu for 4200 år siden: en ny dating og dens betydningMer Premium-historier >>

Markedssentimentene har foreløpig vært negative på grunn av frykt for at RBI kan gå for en rekke renteøkninger for å holde inflasjonen under kontroll. Fed har allerede hevet renten to ganger de siste to månedene, med 25 basispunkter i mars og med 50 basispunkter forrige uke.

En økning i renten vil skade ikke bare forbruket i økonomien, men også marginene til børsnoterte enheter. Hvis høyere kostnader for råvarer vil påvirke marginene, vil høyere renter øke kostnadene for midler for bedrifter, og skade deres lønnsomhet i kommende kvartaler.

Da KPI-inflasjonen i april nådde en åtteårshøyde på 7,8 %, sa kredittvurderingsbyrået CRISIL i sin rapport, “Vi forventer at RBI vil øke reporenten med ytterligere 75-100 bps i resten av denne regnskapsperioden. Dette trekket kan ikke få ned mat eller gi drivstoff til inflasjonen, men kan bidra til å kontrollere generaliseringen ved å dempe andre-runde-effektene. rente med 90-110 basispunkter. Så vekstforventningene vil sannsynligvis moderere seg i takt med renteøkningene, som vil følge inflasjonsbanen tett.

Hvor markedene er på vei

Med sentralbanker som forventer at inflasjonen vil forbli høy en stund, vil de sannsynligvis fortsette med tiltak for å holde den under sjakk. Uten noen ende i sikte for Russlands krig mot Ukraina, vil den geopolitiske situasjonen fortsette å skade globale økonomier og aksjemarkeder. Ytterligere renteøkninger vil presse FPIer til å flytte ut av fremvoksende økonomier, noe som vil ha betydning for disse markedene og deres valutaer. Så, med markedene som sannsynligvis vil forbli under press, vil investorer måtte vente og se hvordan inflasjonssituasjonen utvikler seg i løpet av de neste månedene.

Best of Explained

Klikk her for mer

Men selv når markedene faller, bør investorer ta utgangspunkt i hva innenlandske institusjonelle investorer (DII) har gjort. I mai, mens FPI-er har trukket ut et netto på rundt 25 000 crore Rs fra indiske aksjer, har DII-er investert et netto på 23 565 crore Rs. Og siden oktober 2021, mot en netto FPI-utstrømning på Rs 1,86 lakh crore, har DIIs investert 2,24 lakh crore.

Så detaljinvestorer kan gå for langsiktig verdiinvestering ettersom netto aktivaverdier har falt og flere Blue-chip-aksjer handles med en betydelig rabatt. Investorer må være forsiktige og gå for selskaper av høy kvalitet, og bør bare sette inn pengene sine hvis de kan forbli investert i 3-5 år.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din