Hoe te repareren “App is beschadigd en kan niet worden geopend” op Mac

0
49
Kanchana Imsilp/Shutterstock.com< /figuur>

Heb je een foutmelding ontvangen dat een app “beschadigd is en niet kan worden geopend” en "je moet het naar de prullenbak" verplaatsen" met een handige knop daarvoor? Als u het bestand vertrouwt, kunt u dit omzeilen met een eenvoudig Terminal-commando.

Vertrouwde bestanden uit quarantaine halen

Een Mac zal soms een bestand tegenkomen dat het niet vertrouwt en melden dat het bestand beschadigd is en naar de prullenbak moet worden verplaatst. Het zou je vergeven zijn als je naar macOS luistert en ermee doorgaat, maar meestal is er niets mis met de app. In plaats daarvan heeft macOS de app in quarantaine geplaatst omdat het vals spel vermoedt.

< p>Ervan uitgaande dat u de oorsprong van de app die u hebt gedownload vertrouwt (bijvoorbeeld een stukje software rechtstreeks van een ontwikkelaar die u vertrouwt), kunt u proberen de waarschuwing te negeren en het bestand toch te openen.

Om doe dit, open een nieuw Terminal-venster en typ (of plak de volgende opdracht):

xattr -d com.apple.quarantine /path/to/app.app

Je moet /path/to/app.app vervangen door de doellocatie van het bestand dat je uit quarantaine wilt halen. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door het bestand direct na de eerste opdracht naar het Terminal-venster te slepen.

Advertentie

Je krijgt geen feedback zodra het commando is uitgevoerd, maar met een beetje geluk zal het bestand dat je probeerde te openen geen foutmelding meer geven en zou het gewoon moeten werken.

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Waarom gebeurt dit?

h2>

macOS hanteert een overijverige benadering van beveiliging, met functies zoals Gatekeeper die software probeert te beperken tot de Mac App Store en System Integrity Protection die voorkomen dat apps van derden knoeien met gevoelige delen van het systeem of code injecteren in Apple-apps zoals Finder en Safari.

Dit quarantaineproces is alleen van toepassing op bepaalde APP-bestanden die zich in een ZIP-archief bevinden dat van internet is gedownload. Bestanden die zijn gedeeld via een USB-station of lokale netwerklocatie vallen niet onder dezelfde beveiligingen.

Soms kan de app legitiem “beschadigd” in die zin dat het niet zal werken, en het Terminal-commando hierboven zal niets doen om dat op te lossen. In dat geval moet je een andere bron voor je app zoeken.

Wees altijd voorzichtig

Malware komt vaker voor dan het ooit was op macOS, wat betekent dat je altijd waakzaam moet zijn over welke software je downloadt en kiest rennen. Gezond verstand dicteert dat u bestanden van onbekende oorsprong, maar zelfs zogenaamde “legitieme” bestanden kunnen worden aangetast, zoals gebeurde met de vertrouwde Transmission BitTorrent-client in 2016.

GERELATEERD: Hoe u uw Mac kunt beschermen tegen malware

LEES VOLGENDE

  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Hier is waarom je niet