HC lettelse til Gujarat Vidyapith over UGC-varsling

0
54

Gujarat High Court (fil)

Gujarat High Court har gitt midlertidig lettelse til Gujarat Vidyapith fra henrettelsen av en sakserklæring utstedt av University Grants Commission (UGC) 25. april og spurte hvorfor dens Ansett-å-være-universitet-status ikke skulle trekkes tilbake.

Høyesterett 6. mai har beordret midlertidig lettelse til universitetet og utstedt varsel til sentralregjeringen og UGC kan returneres 20. juni 2022.

Lettelsen kom etter at universitetet utfordret varselet om saklig sak datert 25.04.2022 utstedt av sekretæren for UGC på grunnlag av den interne revisjonsrapporten for perioden mellom 01.04.2018 og 31.03.2021 etter instans av utdanningsdepartementet til unionsregjeringen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Bestillingen fra domstolen Bhargav D Karia sier: “Det ble fremført at den påklagede varselet om fremvisning er uten jurisdiksjon ettersom UGC ikke har makt til å kansellere statusen Ansett å være universitet som ble gitt i henhold til Seksjon 3 av University Grants Commission Act, 1956…”.

Best of Express Premium

Premium

SGPCs oppløsning fra 1946 om 'Sikh-staten': Hva Simranjit Singh Mann gikk glipp av

Premium

I Khargone, en fortelling om to PMAY-hus: ett bulldosert, det andre vandalisert b…

Premium

Chintan Shivir avsluttes i dag: Hindutva-debatt i Cong, partyender hard talk …

Premium

Forklart: Hvorfor forbud mot hveteeksport er et knekast, rammer bønder…Flere premiumhistorier &gt ;>

“Det ble fremført at sekretæren for UGC i den påklagede varsel om sak etter å ha registrert revisjonsinnvendingene i revisjonsrapporten, har bedt klageren om å forklare innen en periode på 21 dager hvorfor søkerens tilstedeværende universitetsstatus bør ikke trekkes tilbake, og i mellomtiden er det beordret at tilskuddet skal stoppes før den tilfredsstillende forklaringen er gitt av klageren,” bestillingen sier videre.

Vidyapith fremførte for High Court at den “allerede har levert parawise svar på revisjonsinnsigelsene ved e-post datert 18.04.2022”.

Høyesterett uttalte i sin kjennelse videre, ” 8220;Det ble anført at stoppingen av støttetilskudd til klageren ikke kunne ha blitt rettet av UGC i strid med bestemmelsene i loven og forskriftene i strid med bestemmelsene i UGC”.

Gujarat Vidyapith er et ansett-å-være-universitet og mottar hele tilskudd fra senteret, og delstatsmyndighetene har ingen eierandeler eller finansiering.

Tidligere 25. november 2021 hadde University Grants Commission (UGC) gitt direktiver i møtet som ble holdt for å fjerne Dr. Rajendra Khimani som visekansler i Gujarat Vidyapith “med umiddelbar virkning”, og observerte “prosedyrebortfall” i sin utnevnelse.

Den 22. mars utstedte Høyesterett et varsel til kommisjonen som påla den å ikke ta noen “tvangsskritt” for å fjerne ham.

Rettens varsel kom på en begjæring inngitt av Khimani som ber om veiledning som erklærer kommisjonens direktiv som “ulovlig”.

< p> UGC ved sitt 554. møte som ble ledet av den tidligere styrelederen Prof Dhirendra Pal Singh gjennomført 25. november 2021 vedtok at “unnlatelse av å følge instruksjonene fra kommisjonen ville tiltrekke seg straffesak i samsvar med UGC Act, 1956 and the UGC (Institutions Deemed to be Universities) Regulations, 2019, inkludert tilbakeholdelse av tilskudd”.