Google Wallet på Android vill ersätta din riktiga plånbok

0
66
Google

Google avslöjade den här veckan att det förnyar hur snabbköp, korthantering och kort fungerar på Android-enheter. Det hela är lite komplicerat, men i allmänhet låter det som en förbättring.

Google Pay är redan tillgängligt på Android, som kan användas för att hantera kort för digitala köp och klick-för-betala i butiker, skicka och ta emot pengar från vänner och familj, och lagra digitala versioner av vissa typer av kort och pass (t.ex. buss pass, belöningskort för butiker och så vidare). Mer nyligen lanserade Google en helt ny Pay-app, med ett större fokus på att organisera utgiftsdata och butiksbelöningsprogram.

Spela upp video

Google byter upp hur betalningar fungerar på Android igen, och den exakta upplevelsen varierar beroende på land. I USA och Singapore flyttas funktionen för att betala för att betala och kortskanning till en separat Google Wallet-app. Det är lite förvirrande, särskilt för långvariga Android-fans (Google Pays tidigare namn var också Google Wallet), men det speglar Apples nuvarande strategi. iPhones har en Wallet-app för lagring av lojalitetskort, transportkort, förare’ licenser och annan data på telefonen, medan Apple Pay enbart hanterar kortbetalningar (både personligen och online).

Google/TechCrunch

USA och Singapore kommer att vara de enda två länderna där Google Pay och Wallet kommer att samexistera som två distinkta appar, åtminstone för nu. Indien kommer inte att få den nya Wallet-appen alls, och i resten av världen kommer Google Wallet helt att ersätta Pay.

RELATERATVad är Google Pay och vad kan du göra med det?

Den nya Wallet-appen kommer fortfarande att ha alla dina betalkort för tryck-för-betala, precis som den nuvarande versionen av Google Pay, men slutmålet är att appen ska lagra allt du kan ha i en fysisk plånbok. Det inkluderar flygbiljetter, busskort, butikskort/belöningsprogram, presentkort, vaccinkort, tillfälliga erbjudanden.

Mycket av den funktionen är redan möjlig med Pay, men Google vill att Wallet ska vara mer tillgängligt — fler telefoner kommer att ha en plånboksknapp på låsskärmen (Pixels har det redan för Pay), och relaterade objekt kommer att grupperas tillsammans i appen. Google använde en konsert som ett exempel, där du kan ha parkeringsbiljetter, evenemangsbiljetter och matkuponger som borde organiseras på samma plats. Du kommer också att kunna kopiera pass från Gmail och Google Foto till Wallet.

Spela upp video

Den goda nyheten är att alla butiker, appar eller tjänster som fungerar med Google Pay fortsätter att fungera som vanligt i den nya Wallet-appen. Google lägger också till möjligheten för företag att lagra generiska pass i Wallet som inte passar in i befintliga kategorier, och du har möjlighet att använda telefonens kamera för att skanna alla befintliga streckkoder själv och spara dem på Google Plånbok (även om resultaten kan variera).

Annons

Google hoppas också kunna lägga till stöd för förare’ licenser och andra former av statliga ID:n i Wallet, men arbetet med den funktionen har pågått i flera år. Apple har precis lagt till stöd för amerikanska delstats-ID och drivrutiner’ licenser i iPhone Wallet-appen förra året, och Arizona var den första delstaten som aktiverade funktionen i mars.

Google Wallet kommer att börja rullas ut till Android-enheter under de kommande veckorna.

LÄS NÄSTA < ul id="nextuplist">

  • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
  • › Vad är en bra intern PC-temperatur?
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde
  • › Googles Pixel 6a och Pixel 7 ser ut som de bästa telefonerna hittills
  • › MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless Mouse Review: Mångsidig fjädervikt
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner