Google plaagt een wild AR-brilprototype

0
53
Google

Google Glass was een van de eerste doorbraakpogingen op het gebied van augmented reality-technologie, maar het product werd nooit aan het grote publiek verkocht na het eerste prototype. Aan het einde van de Google I/O-keynote van dit jaar plaagde Google een nieuw type bril.

Google publiceerde een video van bijna twee minuten over het potentieel van augmented reality om taalbarrières te verminderen, door een bril die andere gesprekken in uw eigen moedertaal zou overlappen. De video toonde een normaal ogende bril die realtime vertaling uitvoerde en de resultaten liet zien aan de persoon die de bril droeg. Denk aan de Combadge uit Star Trek, maar dan op je gezicht.

Video afspelen

Voordat je te opgewonden raakt, dit is geen productaankondiging, of zelfs een bevestiging dat Google binnenkort een AR-bril zal uitbrengen — het verhaal noemt het gewoon “een prototype waar we aan hebben gewerkt.” De meeste AR-brillen zijn ook omvangrijker dan het product in de video, omdat er ruimte nodig is voor een processor, batterij, draadloze radio's en andere hardwarecomponenten.

Toch is dit de eerste indicatie van Google in jaren dat het bedrijf (potentieel) geïnteresseerd is in het verkopen van slimme brillen aan mensen. Het originele Google Glass-prototype uit 2013, genaamd de ‘Explorer-versie,’ was alleen bedoeld om door ontwikkelaars te worden gebruikt, terwijl Google bleef werken aan de hardware en software. Het product werd echter niet populair bij het grote publiek (voornamelijk vanwege de ingebouwde camera) en Google stopte in 2018 met de verkoop van Glass aan particulieren. Glass wordt nu exclusief verkocht aan bedrijven en andere organisaties voor intern gebruik — rederij DHL zei in 2015 dat Glass het orderverzamelen in zijn magazijnen verbeterde, omdat werknemers niet door papieren instructies of een telefoon hoefden te bladeren tijdens het afhandelen van pakketten.

Video afspelen

Hoewel Google al jaren geen slimme bril voor het grote publiek heeft uitgebracht, hebben veel andere bedrijven het idee ook geprobeerd. De Vuzix Blade uit 2019 komt redelijk dicht in de buurt van het oorspronkelijke concept voor Google Glass, met een geïntegreerd scherm en een touchpad voor bedieningselementen, maar de beoordelingen waren ruw. Het bedrijf achter Snapchat heeft ook verschillende brillen met ingebouwde camera's uitgebracht, maar geen van hen heeft een display.

Advertentie

Augmented reality-brillen zijn een stukje sci-fi dat nog steeds’ Het is nog niet echt uitgekomen, dus het is altijd spannend om concepten te zien zoals die welke Google deze week onthulde. Het nieuwe idee van het bedrijf lijkt vooral gericht te zijn op live vertaling, maar dat zou gewoon een geweldige app kunnen zijn voor een meer algemeen smartglass-product.

LEES VOLGENDE

  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht