Google legt de gebroken meldingen van je Android-telefoon uit

0
53
Peter Gudella/Shutterstock.com< /figuur>

Niet alle beste Android-telefoons en -tablets werken hetzelfde, en sommige apparaten hebben agressieve batterijbesparende software die kan voorkomen dat achtergrondmeldingen betrouwbaar binnenkomen. Het Android-team van Google I/O heeft deze week uitgelegd waarom dat een voortdurend probleem is.

Moderne versies van Android zorgen voor een goede balans tussen het verlengen van de levensduur van de batterij (door achtergrondtaken te pauzeren of te beperken) en toch verbonden te blijven met cloudservers die pushmeldingen bieden. Sommige fabrikanten gaan echter nog een stap verder voor hun apparaten, door meer batterijbesparende technieken te implementeren die ertoe kunnen leiden dat achtergrondservices kapot gaan. OnePlus heeft in de loop der jaren problemen gehad met onbetrouwbare meldingen, evenals de Chinese versies van veel Xiaomi-, Oppo- en Vivo-telefoons.

Sommige van het Android-team van Google hielden een Q&A-panel op Google I/O deze week, waar een app-ontwikkelaar vroeg wat ze in hun app konden doen om agressief batterijduurbeheer op sommige apparaten te omzeilen. Dianne Hackborn, een ervaren software-engineer voor Android, antwoordde: “We realiseren ons dat dit een steeds pijnlijkere zaak is voor app-ontwikkelaars.”

Video afspelen

“Android is niet zoals het besturingssysteem van Google,” Hackborn zei: “de OEM's […] doen veel aanpassingen en innovatie op het platform, dus er zijn veel dingen die we ze niet zomaar kunnen vertellen of dwingen om te doen. En op dit gebied is dit iets waar OEM's echt om geven voor hun gebruikers, over de levensduur van de batterij. Dit is dus een gebied waar ze veel moeite doen om dingen te verbeteren… soms dingen verbeteren — voor ontwikkelaars — een beetje te veel.”

Het belangrijkste Android-besturingssysteem is open-sourcecode, dus apparaatmakers kunnen het in theorie zo veel aanpassen als ze willen voor hun eigen producten. Als bedrijven echter de Google Play Store en andere onmisbare apps willen opnemen, moeten ze naast Android een licentie voor Google Mobile Services hebben. Met GMS-overeenkomsten zorgt Google ervoor dat Android-apparaten met de Play Store allemaal ongeveer hetzelfde functioneren. Google heeft de GMS ook gebruikt om fabrikanten te dwingen bepaalde functies toe te passen, zoals Material You-stijlthema's op meer telefoons en het verbergen van aangepaste navigatie-opties tijdens het instellen.

Advertentie

Het lijkt erop dat Google, althans voorlopig, de batterij-optimalisatie overlaat aan de fabrikant. Hackborn wees op verschillende veranderingen in Android door de jaren heen, zoals Doze en App Standby (beide geïntroduceerd in Android 6.0 Marshmallow in 2015), als voorbeelden van hoe het Android-team naar fabrikanten heeft geluisterd. zorgen over de levensduur van de batterij. “Het is beter voor ons om het op het platform in het algemeen te doen,” zei ze, “in plaats van OEM's te laten gaan, doen ze elk aparte dingen. En OEM's doen nog steeds veel dingen, we praten voortdurend met onze OEM's en werken eraan om de wijzigingen die zij aanbrengen te verminderen.

Als u problemen ondervindt met buggy-meldingen op je Android-apparaat is het meestal voldoende om naar de systeeminstellingen te gaan en batterij-optimalisaties voor een bepaalde app uit te schakelen. Een andere telefoon kopen van fabrikanten zoals Google of Samsung is ook een optie.

LEES VOLGENDE

  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Nomad Base One Max Review: de MagSafe-oplader die Apple had moeten maken