Google I/O 2022: Googles genombrott för artificiell intelligens och maskininlärning, förklaras

0
47

Alphabet Inc och Googles vd Sundar Pichai talar vid Googles årliga I/O-utvecklarkonferens i Kalifornien, USA, 11 maj 2022. (Google/Handout via Reuters)

Google , som höll sin utvecklarkonferens I/O 2022 sent i onsdags, har fördubblat utvecklingen av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML). Det fokuserar inte bara på forskning, utan också på produktutveckling.

Ett av Googles fokusområden är att göra sina produkter, särskilt de som involverar kommunikation, mer “nyanserade och naturliga”. Detta inkluderar utveckling och implementering av nya språkbehandlingsmodeller.

Läs även |Android 13 tillkännagavs på Google I/O 2022: Här är vad som är nytt

Ta en titt på vad företaget har tillkännagett:

AI Test Kitchen

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Jag provade HealthifyMe Pro och jag är inte säker på att alla behöver kontinuerlig gl…Premium

Förklarad: Den ihärdiga teorin att Taj Mahal var ett hinduiskt tempel som heter…

Premium

Förklarat: Varför Luna-krasch har väckt frågor om stabilitet hos krypto …Premium

Aviation Secy, fru får rabatterade Air India-biljetter till USA, uppgradera till Busi…Fler premiumhistorier >>

Efter att ha lanserat LaMDA (Language Model for Dialog Applications) förra året, vilket gjorde att Google Assistant kunde ha mer naturliga konversationer, har Google tillkännagett LaMDA 2 och AI Test Kitchen, som är en app som kommer att ge användarna tillgång till denna modell.

AI Test Kitchen låter användare utforska dessa AI-funktioner och ge dem en känsla av vad LaMDA 2 kan.

Google har lanserat AI Test Kitchen med tre demos – den första, som kallas “Imagine It”, låter användare föreslå en konversationsidé och Googles språkbearbetningsmodell återkommer sedan med “fantasifulla och relevanta beskrivningar” om idén. Den andra, kallad “Talk About it”, säkerställer att språkmodellen håller sig vid ämnet, vilket kan vara en utmaning. Den tredje modellen, kallad “List It Out”, kommer att föreslå en potentiell lista över att göra, saker att tänka på eller pro-tips för en given uppgift.

Läs |Google Pixel 6A, Pixel Buds Pro lanserades på I/O 2022; kommer till Indien senare i år

Pathways Language Model (PaLM)

PaLM är en ny modell för naturlig språkbehandling och AI. Enligt Google är det deras största modell hittills och tränad på 540 miljarder parametrar.

För tillfället kan modellen svara på problem i matematik eller förklara ett skämt, tack vare vad Google beskriver som tankekedja, vilket låter den beskriva problem i flera steg som en serie mellansteg.

Ett exempel som visades med PaLM var AI-modellen som svarade på frågor på både Bangla och engelska. Till exempel frågade Google och Alphabets vd Sundar Pichai modellen om populära pizzapålägg i New York City, och svaret dök upp i Bangla trots att PaLM aldrig har sett parallella meningar på språket.

Googles förhoppning är att förlänga dessa förmågor och tekniker till fler språk och andra komplexa uppgifter.

Best of Explained

Klicka här för mer

Multisearch on Lens

Google tillkännagav också nya förbättringar av sitt Lens Multisearch-verktyg, som gör det möjligt för användare att göra en sökning med bara en bild och några ord.

“I Google-appen kan du söka med bilder och text samtidigt tid – liknande hur du pekar på något och frågar en vän om det”, sa företaget.

Användare kommer också att kunna använda en bild eller skärmdump och lägga till “nära mig” för att se alternativ för lokala restauranger eller återförsäljare som bland annat har kläder, hemvaror och mat.

Med ett framsteg som kallas “scenutforskning” kommer användare att kunna använda Multisearch för att panorera sin kamera och omedelbart få insikter om flera objekt i en bredare scen.

Immersive Google Maps

Google tillkännagav ett mer uppslukande sätt att använd dess Maps-app. Med hjälp av datorseende och AI har företaget smält samman miljarder Street View och flygbilder för att skapa en rik, digital modell av världen. Med den nya uppslukande vyn kan användare uppleva hur en stadsdel, landmärke, restaurang eller populär plats är.

Läs också |Android 13 beta 2 tillkännagavs vid I/O 2022: Här är vad som är nytt

Support för nya språk i Google Translate

Google har också lagt till 24 nya språk till Translate, inklusive assamiska, Bhojpuri, Konkani, Sanskrit och Mizo. Dessa språk lades till med hjälp av “Zero-Shot Machine Translation”, där en maskininlärningsmodell endast ser enspråkig text – vilket innebär att den lär sig att översätta till ett annat språk utan att någonsin se ett exempel.

Men företaget noterade att tekniken inte är perfekt och att det skulle fortsätta att förbättra dessa modeller.