Google förklarar din Android-telefons trasiga aviseringar

0
121
Peter Gudella/Shutterstock.com< /figure>

Alla de bästa Android-telefonerna och surfplattorna fungerar inte likadant, och vissa enheter har aggressiv batteribesparande programvara som kan stoppa bakgrundsmeddelanden från att komma igenom på ett tillförlitligt sätt. Android-teamet på Google I/O förklarade denna vecka varför det är ett pågående problem.

Moderna versioner av Android har en anständig balans mellan att förlänga batteritiden (genom att pausa eller begränsa bakgrundsuppgifter) och att fortfarande vara ansluten till molnservrar som ger push-meddelanden. Vissa tillverkare tar dock det ett steg längre för sina enheter genom att implementera fler batteribesparande tekniker som kan leda till att bakgrundstjänsterna går sönder. OnePlus har haft problem genom åren med opålitliga aviseringar, såväl som de kinesiska versionerna av många Xiaomi-, Oppo- och Vivo-telefoner.

Några av Googles Android-team höll en fråge- och svarspanel kl. Google I/O denna vecka, där en apputvecklare frågade vad de kunde göra i sin app för att kringgå aggressiv batterilivshantering på vissa enheter. Dianne Hackborn, en mångårig mjukvaruingenjör för Android, svarade: “Vi inser att detta har varit en alltmer smärtsam sak för apputvecklare.”

Spela upp video

“Android är inte som Googles operativsystem,” Hackborn sa, “OEM:erna […] gör många anpassningar och innovationer på plattformen, så det finns många saker som vi inte bara kan berätta för dem eller tvinga dem att göra. Och på det här området är detta något som OEM-tillverkare verkligen bryr sig om för sina användare, om batteritiden. Så det här är ett område där de lägger mycket kraft på att förbättra saker & #8230; ibland förbättrar saker & # 8212; för utvecklare — lite för mycket.”

Androids kärnoperativsystem är öppen källkod, så enhetstillverkare kan teoretiskt anpassa det så mycket de vill för sina egna produkter. Men om företag vill inkludera Google Play Butik och andra appar som måste ha, måste de licensiera Google Mobile Services ovanpå Android. GMS-avtal är hur Google säkerställer att Android-enheter med Play Butik fungerar ungefär likadant. Google har också använt GMS för att tvinga tillverkare att använda vissa funktioner, som Material You-tema på fler telefoner och dölja anpassade navigeringsalternativ under installationen.

Annons

Det verkar, åtminstone för nu, Google överlåter batterioptimering till tillverkaren. Hackborn pekade på flera förändringar i Android genom åren, såsom Doze och App Standby (båda introducerade i Android 6.0 Marshmallow 2015), som exempel på hur Android-teamet har lyssnat på tillverkarna’ oro för batteritiden. “Det är bättre för oss att göra det på plattformen i allmänhet,” sa hon, “istället för att OEM-tillverkare ska göra separata saker. Och OEM-tillverkare gör fortfarande en hel del saker, vi pratar ständigt med våra OEM-tillverkare och arbetar med att minska de förändringar som de gör.”

Om du har problem med buggy-aviseringar på din Android-enhet, att gå in i systeminställningarna och stänga av batterioptimeringar för en given app brukar göra susen. Att köpa en annan telefon från tillverkare som Google eller Samsung är också ett alternativ.

LÄS NÄSTA

  • › MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless Mouse Review: Mångsidig fjädervikt
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner
  • › Vad är en bra intern PC-temperatur?
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde
  • › Googles Pixel 6a och Pixel 7 ser ut som de bästa telefonerna hittills
  • › Recension av Nomad Base One Max: MagSafe-laddaren som Apple borde ha gjort