Förklarat: Swiggys affär med restaurangplattformen Dineout

0
48

I ett uttalande sa Swiggy att förvärvet är utformat för att dra nytta av Dineouts tillgångar och position i matserveringen.

Bengaluru-baserade matleveransföretaget Swiggy meddelade i fredags att det kommer att köpa restauranglistplattformen Dineout. Flytten markerar Swiggys inträde i utrymmet för icke-leveransrestauranger och intensifierar dess kamp mot Zomato, som för närvarande gör både matleverans och restauranglistor.

Best of Explained

Klicka här för mer

Vad är affären?

Swiggy kommer att förvärva Dineout – grundat av Ankit Mehrotra, Nikhil Bakshi, Sahil Jain och Vivek Kapoor – från Times Internet för ett ej avslöjat belopp. Efter slutförandet av affären kommer de tre grundarna att ansluta sig till Swiggy, och Dineout kommer att fortsätta att fungera som en oberoende app.

Varför kommer Swiggy in på det här området?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir avslutas i dag: Hindutva-debatt i Cong, partyducks hard talk …

Premium

Förklarat: Varför förbudet mot veteexport är en rejäl reaktion, drabbar bönderna…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Rajapaksas hand

Premium

Den giftiga bländningen från rampljusFler premiumhistorier >>

I ett uttalande sa Swiggy att förvärvet är utformat för att kapitalisera på Dineouts tillgångar och position i matstället. Appen för med sig ett nätverk av 50 000 restaurangpartners. Sriharsha Majety, VD, Swiggy sa: “Förvärvet kommer att göra det möjligt för Swiggy att utforska synergier och erbjuda nya upplevelser i en höganvändningskategori.”

Vilken är den övergripande effekten av denna affär?< /strong>

Förvärvet innebär att Swiggy kliver in i Zomatos kärnterräng av restauranglistor – ett drag som intensifierar konkurrensen mellan de två mattekniska plattformarna. Zomatos populära Zomato Pro-produkt är i hjärtat av det Gurugram-baserade företagets affärssegment för restauranger. Det här segmentet drabbades hårt under pandemin men ser några gröna skott när Covid19 drar sig tillbaka. I sin resultatpresentation för oktober-december, hade Zomato sagt: “Återupplivandet av restaurangrestaurangerna under Q3 FY22 ledde till några gröna skott i vår reklamverksamhet för att äta ute. Vårt fokus här för tillfället ligger på att förbättra vår produkt- och kundengagemang samtidigt som intäktsgenerering läggs på backburnern ett tag.”