Flygvapnet lät arrestera Jawan i krigsrätt i ett spionfall med “honungsfällan”.

0
56

En sergeant i flygvapnet, Devendra Sharma som kommer från Kanpur, hade cirka 10 års tjänst.

Flygvapnets jawan greps i ett fall av misstänkt spionage blev krigsrätt av flygvapnet för ungefär fjorton dagar sedan. Källor sa att flygvapnet gick emot honom innan han överlämnade honom till polisen.

Källor sa att fallet upptäcktes av styrkan för en tid sedan, och efter att ha gått igenom rättegången ställdes Devendra Sharma i krigsrätt för att ha vidarebefordrat känslig information till en motståndare.

Sharma postades i flygvapnet. Registerkontor i Subroto Park. Källor sa att kontoret i allmänhet hanterar flygvapnets personal och utstationering av flygmän, som är flygvapnets personal under officersgraden. Kontoret hanterar i allmänhet inte information om försvarsinstallationer, men Sharma ska ha fått tillgång till sådan information via datorerna.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

En sergeant i flygvapnet, Sharma som kommer från Kanpur, hade cirka 10 års tjänst.

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir slutar i dag: Hindutva-debatt i Cong, partiet duckar hårt…Premium

Förklarat: Varför förbudet mot veteexport är en rejäl reaktion, drabbar bönderna…

Premium

Rajapaksas hand

Premium

Den giftiga bländningen från rampljusFler premiumhistorier >>

Som rapporterades av The Indian Express i fredags greps Sharma anklagad för spionage av tjänstemän från Crime Branch vid Delhi-polisen på torsdagen, misstänkt för att han var honungsfångad och läckte känslig information till en kvinna.

Polisen hade på torsdagen sagt att han greps efter att ha mottagit uppgifter den 6 maj. Polisen sa i ett uttalande att ett klagomål mottogs från flygvapnet “som uppgav att Sharma hade läckt information om försvarsinstallationer efter att ha fått informationen från datorer. . Han påstås ha läckt information till en agent från ett motståndarland och även fått pengar för det.”

Sharma ska ha blivit vän med en kvinna på Facebook och skulle prata med henne över telefon för att få information om försvarsinstallationer och utstationering av högre officerare.