Dokter in het Huis: dit is wat u moet weten over vaccins voor kinderen en jonge volwassenen

0
120

India gebruikt momenteel vier vaccins voor immunisatie van volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. (Foto: Getty/Thinkstock)

Met de heropening van de fysieke school, zoals verwacht, is er een toename van nieuwe COVID-gevallen, vooral onder kinderen. In de meeste steden heeft een groot deel van de volwassen bevolking al twee inentingen met het COVID-19-vaccin gekregen. Kinderen blijven echter onbeschermd.

Met de hervatting van de fysieke school is het nu, meer dan ooit, absoluut noodzakelijk dat alle kinderen worden gevaccineerd, ongeacht of ze het virus eerder hebben opgelopen of niet.

LEES OOK |Met de start van fysieke school, een checklist om in gedachten te houden voor de veiligheid van uw kind

India heeft de vaccins gefaseerd uitgerold op basis van wetenschappelijk en epidemiologisch bewijs. In de eerste fase zagen we dat gezondheidswerkers en eerstelijnswerkers, samen met ouderen, het vaccin met voorrang kregen omdat zij de meest risicovolle en blootgestelde personen waren.

https://images.indianexpress.com/2020 /08/1×1.png

De COVID-19-vaccinatie voor minderjarigen in India is op 3 januari van dit jaar van start gegaan voor kinderen tussen 15-18 jaar. Daarna werd dit in maart verder uitgebreid met kinderen van 12 jaar en ouder.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

Premium

Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets voor VS, upgrade naar Busi…

Premium

Horoscoop vandaag, 14 mei 2022: Tweelingen, Ram, Vissen en andere tekens — ch…< figuur>Premium

IJzer in Tamil Nadu 4.200 jaar geleden: een nieuwe datering en de betekenis ervanMeer Premium Stories >>

De National Drug Controller heeft autorisatie voor gebruik in noodgevallen (EUA) verleendop Covaxin door Bharat Biotech voor de leeftijd van 6 tot 12 jaar en Corbevax van Biologicals E voor toediening aan kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Deze autorisatie is verleend op basis van gegevens die zijn verzameld uit talrijke onderzoeken die zijn uitgevoerd door de vaccinfabrikanten.

LEES OOK |Covid-19: Het begrijpen van heterologe en homologe boosters

De EUA betekent echter niet dat u morgen een willekeurig ziekenhuis (overheid of particulier) binnen kunt lopen om uw kinderen ouder dan 5 jaar te vaccineren. De vaccins moeten nog op verschillende niveaus worden goedgekeurd. Ten eerste zal de Nationale Technische Adviesgroep, die de overheid begeleidt, de vaccins het groene signaal moeten geven. Daarna zal de Nationale Expertgroep voor de toediening van vaccins voor COVID-19 een aanbeveling doen aan het Ministerie van Volksgezondheid voor de uitrol van deze vaccins bij de massa.

Sinds het begin van de pandemie en het begin van wereldwijde vaccinatiecampagnes, is duidelijk geworden dat vaccinatie wel degelijk beschermt tegen ernstige ziekten en sterftecijfers. Daarom is vaccinatie noodzakelijk nu onze kinderen terugkeren naar het normale leven en naar school om de incidentie van ernstige gevallen van COVID-19 te verminderen.

Zowel in Amerika als in Europa zijn kinderen ouder dan vijf jaar wordt gevaccineerd met de vaccins Pfizer en Moderna.

India gebruikt momenteel vier vaccins voor immunisatie voor volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar. Dit zijn Covishield van AstraZeneca + Serum Institute; Bharat biotech's Covaxin; SpoetnikV; Biologische E's Corbevax. ZyCOV-D-vaccin (het eerste Covid-DNA-vaccin van Zydus) heeft een spoedgoedkeuring gekregen, maar is nog niet beschikbaar.

De andere twee mogelijke vaccins zijn Johnson & Johnson-vaccin dat Biological E naar verluidt van plan is op de Indiase markt te brengen, en Moderna, waarmee Cipla zogenaamd in gesprek is om het op de Indiase markt te introduceren. Het is echter onduidelijk wanneer deze twee beschikbaar zullen zijn in India.

LEES OOK |Bummer Summer: Ziektes om op te letten in het seizoen van mango's, ijsjes en schoolvakanties

India heeft de afgelopen weken een kleine stijging van nieuwe COVID-gevallen opgetekend, waarvan het kapitaal goed is voor meer dan de helft. Het lagere aantal ziekenhuisopnames kan echter worden toegeschreven aan de succesvolle vaccinatiecampagne. We zijn erin geslaagd om op dit moment bijna 80 procent van de volwassen bevolking volledig te vaccineren en een boosterdosis of voorzorgsdosis is nu ook beschikbaar voor alle volwassenen. Het leeuwendeel van de toegediende vaccinaties is Covishield van Astrazeneca/Serum Institute.

Experts hebben benadrukt dat de voorkeur moet worden gegeven aan kinderen met comorbiditeiten, ongeacht of ze in het verleden een eerdere infectie hebben gehad. (Foto: Getty/Thinkstock)

De Indiase markt heeft vier COVID-19-vaccins beschikbaar met enkele verschillen in samenstelling, zoals onder:

Covishield-vaccin

Dit is een recombinante, replicatie-deficiënte chimpansee-adenovirusvector die codeert voor het SARS-CoV2spike-glycoproteïne. Na vaccinatie wordt het erfelijk materiaal van een deel van het coronavirus tot expressie gebracht in het lichaam, wat een immuunrespons stimuleert. Het wordt toegediend als twee doses met een tussenpoos van 8-12 weken. Het wordt bewaard tussen 2 -8 graden Celsius.

Covaxin

India's inheemse COVID-19-vaccin door Bharat Biotech is ontwikkeld in samenwerking met ICMR en het Nationaal Instituut voor Virologie. Dit vaccin is ontwikkeld met behulp van de HELE Virion Inactivated Vero-cel afgeleide platformtechnologie. Geïnactiveerde vaccins repliceren niet, en daarom zijn pathologische bijwerkingen minder. Het virus is dood, dus niet in staat om mensen te infecteren, maar zal nog steeds een immuunrespons opwekken. Het wordt toegediend als twee doses met een tussenpoos van vier weken. Covaxin heeft een werkzaamheid van 77,8 procent aangetoond tegen symptomatische COVID-infecties en 93 procent tegen ernstige COVID. Het wordt bewaard tussen 2 -8 graden Celsius.

Corbevax

Dit is het eerste in India ontwikkelde Receptor Binding Domain protein Subunit-vaccin tegen COVID-19. Het wordt toegediend in een schema van twee doses met een tussenpoos van 28 dagen via intramusculaire weg. Net als de andere twee vaccins hierboven, wordt het bewaard tussen 2 en 8 graden Celsius.

Het is gebouwd op een subeenheidplatform in plaats van op het hele virus. Corbevax bevat een antigeen dat is ontwikkeld door het Texas Children Hospital Center voor de ontwikkeling van vaccins. Dit vaccin is goedgekeurd voor gebruik in noodgevallen voor toediening aan kinderen in de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar.

Covovax

Covovax wordt geproduceerd door Serum Institute of India onder licentie van Novavax. Er zijn twee doses nodig die met een tussenpoos van drie weken worden toegediend. Dit vaccin maakt gebruik van een nieuw platform en wordt geproduceerd door een gemanipuleerd baculovirus te maken dat een gen bevat voor een gemodificeerd SARs-COV2-spike-eiwit.

ZyCoV-D

ZyCoV-D

ZyCoV-D van Zydus Cadilla heeft toestemming gekregen voor gebruik in noodgevallen voor toediening aan kinderen ouder dan 12 jaar. Het is een plasmide-DNA-vaccin met drie doses dat intradermaal wordt geïnjecteerd met behulp van een naaldvrij systeem genaamd TRopis. Na de eerste dosis worden de tweede en derde dosis gegeven op dag 28 en dag 56.

LEES OOK |India verkleint kloof tussen tweede Covid-injectie, boosterdosis voor mensen die naar het buitenland reizen

Andere vaccins in de pijplijn

Andere vaccins in de pijplijn zijn een neusvaccin van Bharat Biotech en een mRna-vaccin gemaakt door Genova, een in Pune gevestigd bedrijf in samenwerking met de in Seattle gevestigde HDT Biotech Corporation.

< p>Deskundigen hebben benadrukt dat de voorkeur moet worden gegeven aan kinderen met comorbiditeiten, ongeacht of ze in het verleden een infectie hebben gehad of niet.

(Dr Saroja Balan is neonatoloog en kinderarts in het Indraprastha Apollo Hospital . Haar column verschijnt elke twee weken)

Download de Indian Express-app voor al het laatste nieuws over ouderschap.