Delhi vertrouwelijk: een limiet stellen

0
51

Congresvoorzitter Sonia Gandhi

Een grens stellen

De opname van sommige leiders en uitsluiting van velen op de Chintan Shivir van het congres heeft geleid tot veel brandend maagzuur. En sommige van de leiders in privé beweren dat de oefening op een willekeurige manier is gedaan. Geen van de ministers van de door het Congres geregeerde staten Rajasthan en Chhattisgarh, en van Maharashtra en Jharkhand, waar het de macht deelt met alliantiepartners, is uitgenodigd. Evenmin waren werkende presidenten van staatseenheden. Veel van de woordvoerders, die ook de lijn van de partij zouden moeten verwoorden, waren niet uitgenodigd. Maar velen waren verrast om Kanhaiya Kumar en onafhankelijke MLA van Gujarat Jignesh Mevani op de locatie te zien. Beiden hebben geen positie in de partij. In haar inaugurele rede gaf congresvoorzitter Sonia Gandhi zelfs toe dat veel leiders bij de Shivir wilden zijn, maar dat de partij om verschillende redenen deelname moest beperken. Ze zei dat ze er zeker van was dat ze zouden begrijpen dat het feit dat ze niet in Udaipur zijn, op geen enkele manier de rol die ze spelen in de organisatie devalueert.

Hotel Fracas

< p>De BJP-LED Tripura-regering stond vrijdag met een rood gezicht nadat er een ruzie uitbrak over vermeend wangedrag door de oudste zoon van een hoge staatsminister met bezoekende leden van een parlementaire commissie. Volgens een ooggetuige kreeg de zoon van de minister – een ambtsdrager van een BJP-vleugel van de staat – naar verluidt onder invloed van alcohol ruzie met een hooggeplaatst parlementslid van het Congres in een vijfsterrenhotel waar de delegatie verbleef. Vervolgens verzocht de voorzitter van de commissie de tussenkomst van de particuliere bewakers van het hotel, die de zoon van de minister naar buiten begeleidden. Hoewel links en het Congres de kwestie niet met veel kracht aan de orde stelden, eiste de lokale Trinamool Congress-eenheid actie tegen hem.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk…

Premium

Uitgelegd: waarom een ​​verbod op de export van tarwe een reflexmatige reactie is, treft boeren een…

Premium

De hand van de Rajapaksa's

Premium

Ondanks zijn wankele politieke toekomst, blijft Rahul Gandhi de held van de massamedia,… Meer Premium Stories >>

De deadline

Ervaring van het Centrum dat zich herhaaldelijk niet aan de beloofde deadline houdt om een ​​reactie in te dienen op een petitie waarin de rechten van minderheden voor Hindoes nog steeds vers zijn, rechter van het Hooggerechtshof, rechter S K Kaul maakte er vrijdag een punt van om advocaat-generaal Tushar Mehta te adviseren opnieuw na te denken over hoeveel tijd hij nodig zou hebben om de beëdigde verklaring in te dienen in een pleidooi om de J&K-afbakeningsoefening aan te vechten. Aanvankelijk eiste de SG vier weken, waarop Justitie Kaul zei: “U weet dat in mijn rechtbank vier weken 28 dagen betekenen. Je neemt dus meer tijd, maar binnen die tijd moet je antwoorden… Beide partijen moeten zich aan de tijdlijn houden. Dit is iets waar ik enige discipline op volg.” De SG vroeg toen zes weken, wat de rechtbank toestond. De vertraging van het Centrum om te reageren in de kwestie van de hindoeïstische minderheid, die al sinds 2020 in behandeling was, had de rechtbank zo geërgerd dat het op 31 januari een bedrag van Rs 7.500 oplegde.