CBI boekt legerofficier voor graft in kantinelevering

0
47

Het CBI, dat door het Hooggerechtshof van Calcutta werd belast met het behandelen van geweldszaken na de peiling, begon een onderzoek naar dit specifieke geweldsincident.

Het CBI heeft een luitenant-kolonel van het leger geboekt op de Andaman- en Nicobar-eilanden en vijf anderen wegens vermeende corruptie bij het verkrijgen van rantsoen voor de strijdkrachten.

Het bureau beweerde dat de officier – luitenant-kolonel Abhishek Chandra – in 2018 steekpenningen had geëist van verschillende leveranciers. Chandra was toen SSO (Contract and Victualling), CLOGO Section, HQs, Andaman & Nicobar Command, Delanipur, Haddo, Port Blair.

In 2018 verklaarde de FIR dat hij naar verluidt “vaak steekpenningen eiste en accepteerde van verschillende particuliere leveranciers in samenwerking met veldofficieren die waren gestationeerd op de basisbevoorradingswerf” in Minnie Bay , Port Blair, voor “aankoop van rantsoenen en andere artikelen voor de afdeling en de kantinewinkel”.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De FIR benoemt twee leveranciers – Rochak Agro Food Products uit Kolkata en een ander bedrijf vertegenwoordigd door ene Shri Muthu – die naar verluidt smeergeld hebben betaald aan Chandra. Naast Chandra en Muthu, de FIR-namen Rochak Agro-vertegenwoordigers Ghanshyam Choudhary, Shubham Choudhary en Dayal Chandra Das en een andere soldaat, Shri Routh, zoals beschuldigd.

Best of Express Premium Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk…

Premium

Uitgelegd: waarom een ​​verbod op de export van tarwe een schokgolf is, treft boeren een…

Premium

De hand van de Rajapaksa'sPremium

Ondanks zijn wankele politieke fu tuur, Rahul Gandhi blijft de held van de massamedia… Meer Premium Stories >>