Brittiska uppgifter: Ryska styrkor tappar momentum

0
50

Den ryska offensiven i Donbas-regionen i östra Ukraina har tappat momentum och ligger långt efter tidsplanen, skriver det brittiska utrikesdepartementet i sin senaste underrättelseuppdatering på Twitter. ”Trots inledande mindre framsteg har Ryssland misslyckats med att göra större territoriella vinster den senaste månaden”, skriver man. Enligt uppdateringen har Ryssland också sannolikt förlorat en tredjedel av de markstyrkor som sattes in när invasionen inleddes i februari. De ryska styrkorna ska också ha förlorat viktig utrustning för bland annat brobyggande vilket väntas bromsa dem ytterligare, och soldaterna är utmattade och har låg stridsmoral. ”Under nuvarande omständigheter är det osannolikt att Ryssland dramatiskt kan öka takten på sin framryckning de kommande 30 dagarna”, heter det.