16 december gangrape: Tot het laatste moment bleven veroordeelden hopen op een gerechtswonder

0
48

Hun laatste medische controle was donderdag om 23.00 uur en er was ook een psychiater aanwezig om hen te begeleiden, zei DG Sandeep Goel van de gevangenissen van Delhi. (Express foto/Praveen Khanna)

Met last-minute hoorzittingen bij het Hooggerechtshof en het Hooggerechtshof van Delhi, die op vrijdag tot 3.30 uur gaande waren, liepen de vier veroordeelden in de gangrape-moordzaak van 16 december 2012 op en neer in hun respectievelijke cellen in Tihar Jail no. 3. Ze hadden maar één vraag in gedachten: of er iets van de rechtbank was ontvangen.

Een team van 15 bewakers hield elk een oogje op hen en beantwoordde hun vragen tot de vroege ochtend, net voordat de vier veroordeelden naar de galg werden gebracht. Om 5.30 uur werden Vinay Sharma, Mukesh Singh, Pawan Gupta en Akshay Singh Thakur gelijktijdig opgehangen in gevangenis nr. 3-complex.

“Ze hoopten dat de executie zou worden uitgesteld en bleven vragen of er een bevel van de rechtbank was gekomen”, zei een gevangenisbeambte.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Een team van 15 bewakers hield elk een oogje op hen en beantwoordde hun vragen tot in de vroege ochtend. (Express foto/Praveen Khanna)

Om 4.45 uur las de districtsmagistraat (West) het doodvonnis voor aan de vier mannen in gevangenis nr. 3, waarna ze naar de galg werden begeleid. Mukesh en Vinay werden vastgehouden in cel nr. 8, Pawan in celnr. 1, en Akshay in cel nr. 7, zei een bron.

Best of Express Premium

Premium

Chintan Shivir eindigt vandaag: Hindutva-debat in Cong, party ducks hard talk…

Premium

Uitgelegd: waarom een ​​verbod op de export van tarwe een reflexmatige reactie is, treft boeren een…

Premium

De hand van de Rajapaksa's

Premium

Ondanks zijn wankele politieke toekomst, blijft Rahul Gandhi de held van de massamedia,… Meer Premium Stories >>

Lees ook | 16 december gangrape zaak: 36-jarige advocaat steunde familie in gevecht

“Ze hadden donderdag hun laatste maaltijd – dal, roti, sabzi en rijst. Ze vroegen niet om een ​​speciale maaltijd. Ze hebben allemaal geluncht, maar Akshay en Pawan hebben niet gegeten. Akshay heeft thee gedronken. Om 2 uur 's nachts vroegen Mukesh, Akshay en Vinay om ladoos en noedels, die de gevangenisautoriteiten verschaften… Ze baden niet en baden niet', zei een gevangenisbeambte.

Gevangenisbeambten zeiden dat Pawan in zijn hand beet in een mogelijke last-minute poging om aan de galg te ontsnappen. Hierna hebben de autoriteiten zijn beveiliging opgeschaald.

Beveiliging buiten Tihar Jail op vrijdag. (Express foto/Praveen Khanna)

Hun laatste medische check-up was donderdag om 23.00 uur en een psychiater was ook aanwezig om hen te begeleiden, zei DG Sandeep Goel van de gevangenissen in Delhi.

In de ochtend weigerden veroordeelden Vinay en Pawan een nieuwe set kleren die de gevangenisautoriteiten hen hebben gegeven. Toen het tijd was om ze naar de galg te brengen, 'lag Vinay op de grond, weigerde te gaan, huilde en verontschuldigde zich. De andere mannen huilden ook en bleven zich verontschuldigen terwijl ze naar de galg werden gebracht', zei een gevangenisbeambte.

Galgje Pawan Jallad, die was gebeld vanuit UP's Meerut, kreeg Rs 15.000 per ophanging. Ook aanwezig bij gevangenis nr. 3 waren de DM, gevangenisinspecteur, twee assistent-gevangenisinspecteurs, een bewaker, een medische officier en Delhi Prisons DG.

In de ochtend weigerden veroordeelden Vinay en Pawan een nieuwe set kleren die de gevangenisautoriteiten hen hebben gegeven. (Express foto/Praveen Khanna)

Een hoge gevangenisfunctionaris zei dat de mannen werd gevraagd wie ze zouden nomineren om het geld dat ze in de gevangenis hadden verdiend en hun bezittingen aan te nemen.

Delhi News

  • 1Rajasthan Zoon van minister, beschuldigd van verkrachting, onderduikt: politie Delhi
  • 2Gangster's assistent gearresteerd na schietpartij in Zuid-Delhi
  • 3 Schrijnende laatste oproepen aan verwanten: 'Alstublieft mujhe bacha lo'< /li>

Meer uit Delhi

“Ze werden gevraagd of ze een testament wilden indienen, maar niemand deed dat. De laatste wens van Mukesh was dat zijn organen zouden worden gedoneerd. Dat is geen telefoontje dat de gevangenisautoriteiten kunnen aannemen, daar moet de familie over beslissen. Vinay, die vroeger in de gevangenis schilderde, maakte een schets van Hanuman en zei dat die aan zijn moeder moest worden gegeven. Er was ook nog een andere onvolledige schets die hij overhandigde aan de gevangenisdirecteur. Hij wilde dat zijn Hanuman Chalisa en andere bezittingen aan zijn moeder zouden worden overgedragen. Alle vier hadden Rs 2.000-Rs 3.000 op hun rekeningen en dat gaat ook naar hun families, net als hun kleding en beddengoed,” zei een gevangenisbron.