Weekend-kijktips: The Essex Serpent, Surge, Sneakerella en meer

0
171

Traditioneel tv-kijken doen we nauwelijks meer. Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zijn belangrijker dan ooit. Maar ook lokale aanbieders zoals Videoland, Film1 en Ziggo hebben genoeg te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Nieuw op Apple TV+: The Essex Serpent

In The Essex Serpent zien we hoe de kersverse weduwe Cora Seaborne (Claire Danes) naar Essex vertrekt om een mythische slang te onderzoeken. Ze vormt daar een verrassende band met de lokale pastoor (Tom Hiddleston), een knappe en welbelezen verschijning die sceptisch is of het monster wel bestaat. Hij probeert de bevolking tot rust te manen. Ondertussen probeert Cora de bevolking met wetenschappelijke argumenten te overtuigen. Maar als de ene na de andere tragische gebeurtenis plaatsvindt, gaat de bevolking denken dat Cora het monster naar hun vissersdorp heeft gebracht.

Bekijken: The Essex Serpent

Surge

Te zien bij: CineMember

Joseph werkt als veiligheidsambtenaar op een vliegveld in Londen. Een tergend burgerlijk bestaan vol met hoofdpijn, gezeur en irritante mensen. Wanneer Joseph aan het zoveelste etentje zit met zijn ouders, knapt hij. Na een glas kapot gebeten te hebben, strompelt hij met zijn mond vol bloed naar buiten. Hij besluit zijn leven over een andere boeg te gooien en wordt bankovervaller. Door de beweeglijke camera en opzwepende soundtrack worden we meegesleurd in het hoofd van Ben Whishaw, die een fraai staaltje ‘method acting’ weet neer te zetten. Was te zien bij Sundance en op de filmfestivals van Berlijn en Gent. Nu bij jou in de huiskamer.

The Quest (S01)

Te zien bij: Disney+

The Quest is een grensverleggende competitieserie waarin acht echte tieners in de fantastische, fictieve wereld van Everealm worden gedropt. Zij moeten een koninkrijk redden door een oude profetie te vervullen. Tijdens de achtdelige serie worden deze helden ondergedompeld in een fantasiewereld die tot leven komt, vol met kastelen, vorsten, etherische schikgodinnen en een tovenares die uit is op vernietiging en macht.

Sneakerella

Te zien bij: Disney+

Deze pop/hiphop musicalfilm komt vanuit de studio achter de megahits, zoals ‘Descendants’, ‘High School Musical’ en ‘ZOMBIES’. Het speelt zich af in de bruisende street-sneaker-subcultuur van New York City en geeft een eigentijdse draai aan het klassieke sprookje “Assepoester”. El, een aspirant-sneakerontwerper uit Queens, werkt als winkelmedewerker in een schoenenwinkel en houdt zijn creatief talent voor iedereen verborgen. Maar de vonken slaan over na een ontmoeting met Kira King, de dochter van een sneaker-Koning en een echte Manhattan Princess Charming. Met een duwtje in de rug van zijn beste vriend en een vleugje magie raapt El de moed bij elkaar. Hij pakt zijn sneakers en volgt zijn dromen.

App Store en iTunes-tegoed

 • Bij StartSelect vind je altijd een goede deal voor je App Store-kaarten.
 • De beste aanbiedingen voor iTunes-kaarten
 • Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis, daarna €4,99 per maand (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)

Cool Abdoul

Te zien bij: Netflix

Het waargebeurde verhaal van Ismaïl Abdoul, de Gentse bokser. Hij heeft maar één doel: de absolute top bereiken in de bokswereld. Hiervoor moet hij wel de juiste keuzes maken…

The Lincoln Lawyer (S01)

Te zien bij: Netflix

Topadvocaat Mickey Hallera uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière — en zijn bekende Lincoln — weer op als hij een moordzaak aanneemt.

Hacks (S02)

Te zien bij: HBO Max

Hacks onderzoekt een duister mentorschap dat ontstaat tussen Deborah Vance, een legendarische komiek uit Las Vegas, en een 25-jarige verschoppeling.

Interessante deals

 • Viaplay: kijk tot 1 augustus gratis of met veel korting 🏎
 • HBO Max: vanaf slecht €5,99 per maand 🍿
 • VPN: dankzij NordVPN geen gedoe meer met regioblokkades 🌍 (wat is VPN?)
 • Koop cadeaubonnen voor Netflix, Apple, Spotify en meer 🎁
 • Amazon Prime Video: 30 dagen gratis kijken 🍿
 • Disney+ voordelig proberen 🦁
 • Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
 • CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films
 • Curve: prepaid creditcard om je streaming diensten te betalen 💳 (wat is Curve?)
 • Bol.com: hoge korting op films en series 🎬

The Courier

Te zien bij: Amazon Prime Video

1962. Terwijl de Koude Oorlog de wereld bedreigt, gaat het leven van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne zijn gewone gang. Tot hij plots wordt gecontacteerd door de CIA en MI-6. Ze willen hem als spion naar Moskou sturen om contact te leggen met Sovjetofficier Penkovsky. Ondanks Grevilles totale gebrek aan ervaring, moeten de mannen samen geheime staatsinformatie het land uitsmokkelen. Een levensgevaarlijke missie én race tegen de klok, want de kans op een nucleaire confrontatie neemt elke dag toe… Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls (S01)

Te zien bij: Amazon Prime Video

Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls is een nieuwe unscripted serie die superster en icoon Lizzo volgt, die op jacht is naar zelfverzekerde, bad-ass vrouwen om mee te doen aan haar wereldtournee. 10 hoopvolle vrouwen verhuizen naar het Big Grrrls House, waar ze moeten bewijzen dat ze hebben wat nodig is om samen met Lizzo voor een wereldwijd publiek op het podium te staan.

De Vrienden van Amstel Live (S14)

Te zien bij: Videoland

Registratie van de extra editie van dit muziekspektakel vanuit Ahoy. Diverse artiesten zorgen weer voor spetterende optredens in de grootste kroeg van Nederland.

TV- en internetbundels voor thuis

Nu we wat vaker thuis zijn, stel je ongetwijfeld ook hogere eisen aan je internet- en tv-bundel. Met een triple play-pakket kun je flink besparen. Triple play staat voor internet, telefonie en digitale televisie via één abonnement bij één aanbieder. Het wordt ook wel alles-in-1, 3-in-1, combi- of totaalpakket genoemd. Bij deze aanbieders krijg je extra voordeel!

 • Ziggo Alles-in-1 Voordeel met non-stop extra’s
 • T-Mobile Thuis, gratis overstapservice en 15 dagen bedenktijd
 • Tele2, kies een tv-pakket dat bij je past
 • Youfone, via het KPN-netwerk

The Worst Person in the World

Te zien bij: Pathé Thuis

Vier jaar uit het leven van Julie; een jonge vrouw die door de woelige wateren van haar liefdesleven en carrière navigeert. Als ze dertig wordt, besluit Julie meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie.

Meer kwaliteitsfilms kijken?

Bij Cinemember kijk je naar ruim 950 art house- en kwaliteitsfilms, onbeperkt en op vier schermen tegelijk. Stream met AirPlay naar je tv of kijk via de Cinemember smart tv-app. De beste films onder handbereik en maandelijks opzegbaar! Check hier het aanbod.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl