Ukraina: Svåra förhandlingar om skadade i stålverket

0
52

Det pågår ”mycket svåra” förhandlingar med Ryssland om att evakuera de sista ukrainska soldaterna från stålverket Azovstal i det belägrade Mariupol, uppger Ukrainas biträdande premiärminister Iryna Veresjtjuk enligt Reuters. ”Resultatet kanske inte blir till allas belåtenhet, men vårt uppdrag är att evakuera alla våra grabbar. Varenda en. Levande.” skriver hon i ett uttalande i sociala medier. I nuläget förhandlas det om evakueringen av 38 ”mycket svårt skadade” soldater, säger Veresjtjuk enligt AFP. Pavlo Kyrylenko, chef för Donetskregionens militära administration, säger att Ryssland försöker ”diktera villkoren så mycket de bara kan” och att det därför i första hand kommer bli fråga om att evakuera de svårast skadade, rapporterar CNN.