Svensk-turkiskt möte i gång i Berlin: ”Ska reda ut om det finns missförstånd”

0
23

Utrikesminister Ann Linde (S) håller på lördagskvällen ett bilateralt möte med sin turkiske motsvarighet Mevlüt Cavusoglu i Berlin, rapporterar TT. Linde säger att målet är att ”reda ut om det blivit några missförstånd” efter att Turkiets president Erdogan på fredagen – till allmän förvåning, även inom Nato – deklarerade att landet ”inte ser positivt” på ett svenskt-finskt Natomedlemskap. Turkiet har krävt att Sverige slutar ”tillåta PKK-filialer”. – Det jag har sett hittills, att vi inte skulle klassa PKK som en terroristorganisation, det stämmer inte, säger Linde. Hon tillägger att det behöver klargöras om Turkiet fått den uppfattningen, eller om de tror att hon haft möten med PKK, vilket hon säger att hon ”naturligtvis aldrig haft”.