Se: Rahul Gandhi går på tog til Udaipur for kongressen Chintan Shivir

0
31

Kongressleder Rahul Gandhi ved Delhis Sarai Rohilla jernbanestasjon torsdag. (Foto: Twitter/@INCIndia)

Kongressleder Rahul Gandhi ble møtt med blomster og sang da han nådde Delhis Sarai Rohilla jernbanestasjon torsdag kveld, hvor seniorledere for partiet gikk om bord på et tog til Udaipur hvor festen er planlagt å spark i gang den tre dager lange Chintan Shivir i morgen.

Rundt 400 senior kongressledere fra hele landet forventes å delta i idédugnaden. I forkant av sesjonen sa partipresident Sonia Gandhi at Shivir ikke skulle bli bare et “ritual”, og argumenterte for at det “bør varsle en omstrukturert organisasjon for å møte de mange ideologiske, valgmessige og ledelsesmessige oppgavene vi står overfor”.

Det er bemerkelsesverdig at av de 422 delegatene som vil delta i sesjonen, er 50 % under 50 år, rundt 35 % er under 40 år, og 21 % er kvinner som representerer ulike deler av samfunnet. I et avvik fra fortiden er hele den sentrale ledelsen i Ungdomskongressen og NSUI invitert til sesjonen.

Sesjonen har blitt nødvendig etter partiets tømming i det nylige forsamlingsvalget i fem stater og en del av partiet som krever store reformer og overhaling av organisasjonen for å styrke den. Under idédugnaden forventes partiet å utarbeide en strategi for kurskorreksjon for å snu trenden med valgnederlag.

Partiet har for øyeblikket makten alene i de to delstatene Rajasthan og Chhattisgarh. og er en del av den regjerende koalisjonen i Maharashtra og Jharkhand.