Se: Rahul Gandhi går ombord på tåget till Udaipur för kongressen Chintan Shivir

0
43

Kongressledaren Rahul Gandhi vid Delhis järnvägsstation Sarai Rohilla på torsdagen. (Foto: Twitter/@INCIndia)

Kongressledaren Rahul Gandhi hälsades med blommor och ramsor när han nådde Delhis järnvägsstation Sarai Rohilla på torsdagskvällen varifrån partiets ledande ledare gick ombord på ett tåg till Udaipur där festen är planerad att hållas. kickar igång den tre dagar långa Chintan Shivir imorgon.

Omkring 400 seniora kongressledare från hela landet förväntas delta i brainstormingsessionen. Inför sessionen sa partipresident Sonia Gandhi att Shivir inte bara borde bli en “ritual”, och hävdade att den “bör förebåda en omstrukturerad organisation för att möta de många ideologiska, val- och ledningsuppgifter vi står inför”.

Viktigt är att av de 422 delegaterna som kommer att delta i sessionen är 50 % under 50 år, cirka 35 % är under 40 år och 21 % är kvinnor som representerar olika delar av samhället. I ett avsteg från det förflutna har hela den centrala ledningen för Ungdomskongressen och NSUI bjudits in till sessionen.

Sessionen har varit nödvändig efter partiets tjafs i det senaste församlingsvalet i fem stater och en del av partiet kräver stora reformer och översyn av organisationen för att stärka den. Under brainstormingsessionen förväntas partiet skriva ut en strategi för kurskorrigering för att vända trenden med valnederlag.

Partiet har för närvarande makten på egen hand bara i de två delstaterna Rajasthan och Chhattisgarh och är en del av den styrande koalitionen i Maharashtra och Jharkhand.