Russland advarer om “militærtekniske” skritt som svar på Finlands NATO-beslutning

0
31

Russlands president Vladimir Putin. (Via Reuters)

Russland har advart om at det vil måtte ta uspesifiserte “militærtekniske” skritt som svar på Finlands beslutning om å bli med i NATO.

Det russiske utenriksdepartementet sa torsdag at Finlands tiltredelse til NATO vil “påføre alvorlig skade på forholdet mellom Russland og Finland, samt stabilitet og sikkerhet i Nord-Europa.” Det sa i en uttalelse at “Russland vil bli tvunget til å ta gjengjeldelsesskritt av militær-tekniske og andre egenskaper for å motvirke de nye truslene mot landets nasjonale sikkerhet.” Uttalelsen bemerket at selv om det er opp til Finland å bestemme måter å sikre sikkerheten på, “må Helsinki være klar over sitt ansvar og konsekvensene av et slikt trekk.” Departementet anklaget at Finlands trekk også krenket tidligere avtaler med Russland.

“Historien vil avgjøre hvorfor Finland trengte å gjøre sitt territorium om til et bolverk av militært møte med Russland samtidig som det mistet uavhengighet ved å gjøre det sine egne avgjørelser», la den til.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Uttalelsen fra departementet følger Kreml-talsmann Dmitrij Peskovs kommentar tidligere torsdag om at Finlands avgjørelse ikke ville hjelpe stabiliteten og sikkerheten i Europa. Peskov sa at Russland’ responsen vil avhenge av NATOs grep for å utvide sin infrastruktur nærmere de russiske grensene.

Best of Express Premium

Premium

Forklart: Hvorfor Luna-krasj har reist spørsmål om stabiliteten til krypto .. .

Premium

Aviation Secy, kone får rabatterte Air India-billetter til USA, oppgraderer til Busi…

Premium

Horoskop i dag, 14. mai 2022: Tvillinger, Væren, Fiskene og andre tegn — ch…

Premium

Jern i Tamil Nadu for 4200 år siden: en ny dating og dens betydningMer Prem ium-historier >>