Rusland waarschuwt voor 'militair-technische' stappen in reactie op Fins NAVO-besluit

0
43

Russische president Vladimir Poetin. (Via Reuters)

Rusland heeft gewaarschuwd dat het niet nader gespecificeerde “militair-technische” stappen zal moeten nemen als reactie op het Finse besluit om lid te worden van de NAVO.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdag dat de toetreding van Finland tot de NAVO “ernstige schade zal toebrengen aan de Russisch-Finse betrekkingen, evenals aan de stabiliteit en veiligheid in Noord-Europa”. Het zei in een verklaring dat “Rusland zal worden gedwongen om vergeldingsacties van militair-technische en andere kenmerken te nemen om de opkomende bedreigingen voor zijn nationale veiligheid het hoofd te bieden.” De verklaring merkte op dat, hoewel het aan Finland is om te beslissen over manieren om zijn veiligheid te waarborgen, “Helsinki zich bewust moet zijn van zijn verantwoordelijkheid en de gevolgen van een dergelijke stap.” Het ministerie beschuldigde dat Finlands actie ook in strijd was met eerdere overeenkomsten met Rusland.

“De geschiedenis zal bepalen waarom Finland zijn grondgebied moest veranderen in een bolwerk van militaire confrontaties met Rusland, terwijl het zijn onafhankelijkheid verloor bij het maken van zijn eigen beslissingen”, voegde het eraan toe.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De verklaring van het ministerie volgt op de opmerking van Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov eerder donderdag dat het Finse besluit de stabiliteit en veiligheid in Europa niet ten goede zou komen. Peskov zei dat Rusland’ reactie zal afhangen van de stappen van de NAVO om haar infrastructuur dichter bij de Russische grenzen uit te breiden.

Best of Express Premium

Premium

Ik heb HealthifyMe Pro uitgeprobeerd en ik weet niet zeker of iedereen continue gl. ..Premium

Uitgelegd: de hardnekkige theorie dat de Taj Mahal een hindoetempel was genaamd…

Premium

Uitgelegd: waarom de crash van Luna vragen oproept over de stabiliteit van crypto …

Premium
Aviation Secy, vrouw krijgt goedkope Air India-tickets naar de VS, upgrade naar Busi… Meer Premium Stories >>