Rivian R1T elektrisk lastbil återkallad på grund av farligt barnsäkerhetsproblem

0
49
Rivian

Den här veckan utfärdade Rivian sin första återkallelse av den populära nya ellastbilen R1T på grund av ett kritiskt säkerhetsproblem som påverkar över 500 fordon. Enligt NHTSA kanske defekta krockkuddesensorer inte inaktiveras när ett barn sitter i passagerarsätet.

National Highway Traffic Safety Administration föreslår att det defekta krockkuddesystemet kan skada barn i en krock, vilket uppenbarligen inte är& #8217;inte bra. Återkallelsen inkluderar 502 R1T-lastbilar tillverkade mellan den 21 september 2021 till och med den 12 april 2022.

Till skillnad från Tesla, som ofta har “återkallelser av programvara” som enkelt fixas via en trådlös mjukvaruuppdatering, detta är en traditionell fysisk återkallelse. Som ett resultat kommer ägare att behöva ta sitt skinande nya äventyrsfordon till ett Rivian servicecenter för en reservdel.

RELATERADE8 fantastiska Rivian R1T elektriska lastbilsfunktioner

Enligt det nystartade elbilsföretaget, “kontaktar vi personer med berörda Rivian-fordon, och de kommer att få ett utbyte av passagerarsätet gratis på ett Rivian servicecenter. Under tiden bör spädbarn och barn inte placeras i det främre passagerarsätet i berörda Rivian-fordon förrän bytet av främre passagerarsätet är klart.”

Rivian kommer att byta ut det främre passagerarsätet och sensorerna i alla fordon som är inblandade i återkallelsen. Företaget har ungefär 20 servicecenter i USA, och du kan hitta ditt närmaste center på Rivians webbplats eller i Rivian-appen.

Företaget har hittills inte rapporterat några skador, men du kommer vill fortfarande få sensorn utbytt så snart som möjligt. Du kan också ringa Rivian Service Support Team på (855) RIVIAN5.

via The Verge