Rivian R1T elektrische vrachtwagen teruggeroepen wegens gevaarlijk kinderveiligheidsprobleem

0
48
Rivian

Deze week deed Rivian zijn eerste terugroepactie voor de populaire nieuwe R1T elektrische vrachtwagen vanwege een kritiek veiligheidsprobleem dat meer dan 500 voertuigen treft. Volgens de NHTSA worden defecte airbagsensoren mogelijk niet gedeactiveerd wanneer een kind op de passagiersstoel zit.

De National Highway Traffic Safety Administration suggereert dat het defecte airbagsysteem kinderen kan verwonden bij een ongeval, wat uiteraard niet het geval is. #8217; niet goed. De terugroepactie omvat 502 R1T-trucks die zijn geproduceerd tussen 21 september 2021 en 12 april 2022.

In tegenstelling tot Tesla, dat vaak “softwareterugroepingen” dat eenvoudig kan worden opgelost via een draadloze software-update, dit is een traditionele fysieke terugroepactie. Als gevolg hiervan moeten eigenaren hun glimmende nieuwe avonturenvoertuig naar een Rivian-servicecentrum brengen voor een vervangend onderdeel.

GERELATEERD8 geweldige Rivian R1T elektrische vrachtwagenfuncties

Volgens het nieuwe startende EV-bedrijf, “We nemen contact op met mensen met getroffen Rivian-voertuigen, en zij zullen ontvang gratis een vervangende passagiersstoel bij een Rivian-servicecentrum. In de tussentijd mogen baby's en kinderen niet op de voorpassagiersstoel van getroffen Rivian-voertuigen worden geplaatst totdat de vervanging van de voorpassagiersstoel is voltooid.”

Rivian zal de voorpassagiersstoel en sensoren vervangen in alle voertuigen die betrokken zijn bij de terugroepactie. Het bedrijf heeft ongeveer 20 servicecentra in de VS en u kunt het dichtstbijzijnde centrum vinden op de Rivian-website of in de Rivian-app.

Het bedrijf heeft tot nu toe geen verwondingen gemeld, maar u zult wil toch zo snel mogelijk de sensor laten vervangen. U kunt ook het Rivian Service Support Team bellen op (855) RIVIAN5.

via The Verge